Motosiklet Performans Arttırma Nasıl Yapılır?

0

Motosikletin performansını arttırmak için yapılması gerekenler arasında pek çok yöntem mevcuttur. Bunların bazıları yüksek risk oranına sahip olurken, bazıları daha güvenli yöntemlerdir. İlk olarak dikkat edilmesi gereken durum ise kullanım titizliğidir. Motosiklet performans arttırma konusuna dair olan uygulamalara geçmeden önce çeşitli alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekir. Göz önünde bulundurmanız tavsiye edilen detaylar arasından birkaç tanesi ise şunlardır:

  • Kullanım sırasında motosikleti fazla zorlamamak: Eğer motosikletinizi yüksek hız aralıklarında kullanmayı seviyorsanız; motor ve daha başka pek çok aksamın çalışma düzenini koruyabilmek adına bu alışkanlığı bırakmanız önerilir. Ayrıca yüksek hız, donanım ile beraber can güvenliği açısından da risk taşır.
  • Düzenli olarak teknik kontrolleri sağlamak: Motosikletler, arabalara veya diğer türlü kara taşıtlarına göre daha sık arızalanabilir. Bu durumda motosikletinizin bakım ihtiyaçlarını kesinlikle ertelememeniz gerekir. Örneğin taşıtın motoru bir performans düşüklüğü hissetmenize yol açtığı zaman ilgili önemlere hemen başvurmalısınız. Aksi halde donanımsal yıpranma sebebiyle motosikletinizin performansı kalıcı olarak düşebilir. Kullanım sıklığınıza bağlı olarak birkaç ayda bir defa motosikletinizi kontrol etmeniz faydalıdır.
  • Kimyasal ürünlerden kaçınmak: Motor performansı artıran yağ gibi isimlerle piyasaya sunulan birbirinden farklı ürünler vardır. Fakat bu ürünler, uzun süreli kullanım halinde yarardan çok zarar verecektir.

Motorun iç tabakasında birikip ilgili aksamı erkenden yıpratması mümkün olan bu yağlar, motosikleti hızlandırmayacağı gibi teknik açıdan bir şey de katmayacaktır. Fakat bakım ürünleri kullanmak istemeniz durumunda, güvenilir birkaç markanın en kaliteli seçeneklerini göz önüne alabilirsiniz.

Bunlar, motosikletinizin orijinal aksamına herhangi bir zarar vermeden alabilecek olduğunuz temel önlemlerdir. Çeşitli parçalar üzerinde modifikasyonlar uygulamanız pek tavsiye edilmese de, katalizör iptal etme olarak bilinen yaygın bir yöntem daha mevcuttur.

Katalizör İptali Nedir? Katalizör İptali Ne İşe Yarar?

katalizor iptali nedir

Katalizör iptali, yakıt tüketimini büyük ölçüde artırabilir. Bununla birlikte motorun çalışma hızını yükseltebilecek olan bir yöntem sayılır. Egzoz sisteminin en temel parçalarından birisi olan katalizör, egzoz emisyonunu ciddi oranda azaltan bir parçadır. Temel görevi ise yanmamış yakıtı tekrar motora göndermesidir. Bu sayede hem yakıt tasarrufunu mümkün kılar, hem de emisyon oranını düşürür. Bu parçayı iptal ettirmek, motorun atık yakıt tüketmek için harcayacağı enerjide tasarruf sağlar. Bu ise performansı yükseltebilir.

Motosiklet Performans Arttırma Yöntemlerinin Riskleri Nelerdir?

Motosiklet performans arttırma yöntemi olarak bilinen çok sayıda uygulama, araçların aerodinamik açıdan dengesini bozma riski taşır. Çeşitli parçaları değiştirmek, çok fazla kimyasal ürün kullanmak ya da çeşitli modifikasyon uygulamaları yerine daha üst seviyedeki motosikletler satın alınabilir. Aksi halde taşıtınızın çalışma sağlığına olumsuz etki etmeniz ve kaza riskini artırmanız söz konusu olacaktır. Bununla birlikte her motosiklet modelinin gereksinimleri birbirinden farklıdır. Teknik detayları göz önüne almadan veya bir uzmana danışmadan uygulamaya geçmek tehlikelidir.

Sitemizden Mercedes Euro 6 Adblue Emulator nedir? Bilgilerine de bakabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası