Mercedes Euro 6 Adblue Emulator Nedir?

0

Euro 6 tipi motora sahip Mercedes marka araçlardaki egzoz emisyonunu azaltmak için kullanılan karışımlara Mercedes Euro 6 adblue emulator adı verilir. Euro 6 motorları, Avrupa Birliği tarafından belirlenmiş olan temel yeterliliklere sahip bir motordur. Bununla beraber sadece Mercedes markalı araçlarda değil, Avrupa menşeili daha başka taşıtlarda da bulunur. Fakat Mercedes markasının taşıt seçenekleri için kullanılabilir olan adblue emulator sıvıları ve donanımları,  Euro 6’ya sahip her araç için uyumlu sayılmaz. Modellere göre ürün varyantları değişim gösterebilir.

arabalardaki egzoz emisyon oranını azaltmak için kullanılır. Kullanım için gerekli olan depo araca monte edildikten sonra, adblue adlı sıvı gereken ölçülerde bu haznelere koyulur. Fakat depo haznesi ile emulator cihazları birbirinden farklı olan iki parçadır. Her araçta kullanılabilecek bir emulator bulunmadığı gibi, bu ürünler kullanılacak oldukları aracın motor markasına göre tasnif edilir. Motor tiplerine ve modellerine bağlı olarak bzı detayları değişim gösterebilen emulator katkıları, yüzde 65 oranında saf sudan meydana gelirken yüzde 35 oranında üre bulundurur. Ayrıca katkı maddesinin çeşidine göre bu oranlar küçük değişimlere tabi olabilir.

Adblue Emulator Kullanmak Zorunlu Mudur?

adblue emulator kullanmak zorunlu mudur

Adblue emulator sıvısı kullanarak araçların egzoz emisyonunu düşürmek mümkündür. Bu durum son derece faydalı olmakla beraber, adblue katkıları kullanmanın herhangi bir zorunluluğu mevcut değildir. Yani araç muayenesi veya rutin kontrol yaptırmak gibi adblue kullanımının da şart olduğu söylenemez. Fakat tercih edilmesi halinde çeşitli faydalar görülebilir.

Adblue Emulator Ne İşe Yarar?

Bu ürünlerin araç kullanıcılarına sağladığı faydalardan bahsederken, ilk olarak “Adblue emulator daha az benzin yaktırır mı?” sorusu cevaplanmalıdır. Adblue sıvıları herhangi bir şekilde yakıt yerine geçmez. Adblue sıvısı kullanarak az miktardaki yakıtı uzun bir süre idare edebilmek ya da motorun yakıt tüketimini azaltıp tasarruf sağlama imkanı mevcut değildir.

Adblue donanımları araca monte edilir ve elektrik enerjisiyle çalışır. Hazne bölümüne koyulan sıvı, seçmeli katalitik indirgeme yöntemi aracılığıyla NOx emisyonunun meydana gelmesi engellenir. NOx emisyonu, dizel motorlardaki içten yanma faaliyeti sonucunda açığa çıkar. Özellikle ticari araçlarda kullanılan adblue emulator ürünleri, Mercedes Euro 6 Adblue Emulator  örneğinde olduğu gibi binek araçlarda da kullanılmaya başlamıştır.

Taşıt Emisyonu Nedir? Adblue Emulator Nasıl Çalışır?

tasit emisyonu nedir

Taşıt emisyonları, egzoz dumanı sebebiyle bir aracın havayı ne kadar kirlettiğini belirleyen ölçümlerdir. Bu durum dış ortama karbonmonoksit salınımı gerçekleştiğinde görülür. Mercedes Euro 6 Adblue Emulator ya da daha başka emulator seçenekleri, egzoz gazlarının emisyona yol açmasını engeller.  Bunun için karbon monoksit karbon dioksite, azot monoksit ise azot dioksite dönüştürülür. Zararları nispeten daha düşük seviyeye indirgenmiş egzoz gazları bu şekilde dışarı çıktığı zaman, havayı kirletme oranları azalmış olur.

DPF dolu uyarısı ne anlama gelir? Bilgilerine de bakabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası