Mercedes Vision AVTR Konsept Tasarımı Tanıtıldı

0

Mercedes Vision AVTR tasarımı CES 2020 etkinliğinde tanıtıldı. Adeta bilim kurgu filmlerinde kullanılan bir görüneme sahip “Vision AVTR” gören herkesi kendisine hayran bıraktı. Mercedes’in yeni tasarımı Vision AVTR şuan için yollarda görülmeyecek olsa da Mercedes’in gelecek vizyonunun tam olarak yansıtmaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’de CES 2020’ye ev sahipliği yapan Las Vegas’ta tüm dünyanın önde gelen otomotiv devleri yeni tasarımlarını görücüye çıkarttı. Alman otomotiv devi Mercedes CES 2020’de yeni tasarımı Vision AVTR’yi tanıttı. Vision AVTR’yi gören herkes hayranlıkla karşıladı. Günümüz yollarında bu tarz bir arabaya rastlamak mümkün olmasa da geleceğin otomobillerinin nasıl olacağı hakkında en çarpıcı tasarımlardan birisi olmayı başardı.

Mercedes Vision AVTR Konsept Tasarımı Tanıtıldı

Mercedes’in Geleceğe Açılan Yüzü

Vision AVTR dudak uçuklatan tasarımı ile Mercedes’in gelecek perspektifini ortaya koydu. Vision AVTR inanılmaz özelliklere sahip bir araç. Öncelikle Vision AVTR’nin kapısı bulunmuyor. Vision AVTR’nin arkasında 33 tane çok yönlü ve statik biyonik kapaklar bulunuyor.

Mercedes’in bu tasarımında kullanmış olduğu kapakların görüş açısı kazandırmanın yanında enerji üretime yaptığı belirtildi. Fakat kapakların nasıl ve ne amaçla enerji ürettiği konusunda açıklama yapılmadı. Vision AVTR’nin iç tasarımı da oldukça dikkat çekici. Araçta direksiyon bulunmuyor ve kontrol için geliştirilen bir kontrol pedi kullanılıyor.

Mercedes yetkililerinin açıklamalarında aracın içinde bulunanların nefeslerini bile algıladığı söylendi. Bununla birlikte araçta kullanılan yeni nesil sistemler en ufak titreşimleri dahi algılayabilecek hassasiyet sahip olduğu açıklandı. Vision AVTR kullanıcılarının konforu için geriye eğimli sürücü koltukları ergonomik rahatlık sağlamakta. Sürücü rahat bir sürüş pozisyonu kazanırken kontrol panelini kolayca kullanabilecek. Mercedes CES 2020’de tanıtmış olduğu Vision AVTR’nin yakıt, motor ve güç konularında bir açıklamada bulunmadı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası