KKTC Yerli Otomobili Günsel’i Bu Ay Tanıtacak

0

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye’den daha hızlı bir atılım yaparak yerli otomobil için pek çok tedarikçiyle anlaşmaya hazırlanıyor. Türk mühendislerin kaleminden çıkan tasarım için, 28 ülkede toplam 800 tedarikçi ile anlaşma yapıyor. Adının Günsel olarak belirlenmesi kararını veren Kıbrıslı yetkililer, 20 Şubat günü yapılacak lansman ile aracın prototipini tanıtacaklar.

Kıbrıslı Günsel, otomotiv mühendisliği bölümü ve Yakın doğu üniversitesinin inovasyon merkezindeki ekiplerin ortak çalışmasıyla oluştu. Aslında Günsel’in mazisi 4 yıl geriye gidiyor. 2016 yılında yine bu şekilde gündeme gelmişti. Tabi ki bu geçen sürede ciddi değişimler geçirerek, karşımıza çıkıyor. Türk mühendisleri sayesinde ciddi bir değişim içine giren KKTC yerli otomobili Günsel, tek bir model ile ilk etapta sahneye çıkıyor. B9 adı verilen model ile başta yerel halk olmak üzere pek çok ülkeye satışını yapmak için girişimlere başlıyor.

Günsel Elektrikli Olarak Geliyor

2021 yılı sonunda 2000 aracın banttan çıkacağı belirtiliyor. Çok kısa bir sürede, 2025 yılında ise yıllık araç üretiminin 20.000‘lere ulaştırmayı hedefliyorlar. Otomotiv sektöründeki 800‘e yakın yerli ve yabancı yatırımcılar ile ciddi bir ortaklık girişimine imza atan ortaklık, elektrikli araç piyasasında söz sahibi olmak istiyor.

Üretimin çoğunun KKTC ve Türkiye’de olmasını sağlamak istiyorlar. Üretim maliyetinin ancak buralarda daha düşük olacağı düşüncesiyle bu karar alınıyor. Araç tam batarya dolumu ile 350 km menzile sahip olacak. 100 km hıza 8 saniye gibi çok kısa bir sürede çıkması bekleniyor. 3 saat gibi bir sürede bataryanın tam olarak dolacağı söyleniyor. 20 Şubat 2020 günü gerçekleştirilecek ile ilk üretimde kullanılacak olan B9 modeli tanıtılacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası