İş Bankası Sim Kart Bloke Kaldırma

5

İş Bankası ait, internet bankacılığı ile İşCep uygulamasına girilirken; sisteme kayıtlı olan hat numarasına ait sim kartı için “Kart Blokesi” uyarısı alınması durumunda bloke kaldırma talimatının verilmesi gerekmektedir. İş Bankası Sim Kart Bloke Kaldırma sebeplerinin başında; İş Bankasının sim kartlarında meydana gelen değişiklikler sonucunda banka güvenliği kapsamında müdahale de bulunmasıdır. Herhangi bir operatör değişikliğinin yapılmasında ya da sim kartların kaybedilmesi sonucunda bloke olma işlemi banka sistemi tarafından otomatikman uygulanmaktadır. Özellikle de sim kartlarını 4.5G’ye çeviren İş Bankası müşterilerinin telefonlarına, banka tarafından SMS alamama sorunu ortaya çıkacaktır.

İş Bankası , mevcut müşterilerinin kendilerine ait olan banka hesapları numarasıyla doğrudan talimat oluşturmaları mümkünken; İş Bankası işlem güvenirliliği nedeniyle diğer bankaların istemiş oldukları güvenlik sorularının üzerine ek bilgileri talep etme yetkisi bulunmaktadır. Bu konuda tüm detaylar isbankasi.com.tr adresinde yer almaktadır.

SMS alamama probleminin yaşanmasıyla birlikte ATM kanalıyla para yatırma işlemi başta olmak üzere internet alışverişine kadar birçok alanda işlem yapma yetkisi kısıtlanacaktır. Tüm bu kısıtlamaların ortadan kaldırılması için ise sim kartı bloke sorunu yaşayan İş Bankası müşterilerinin “İş Bankası Sim Kartı Bloke Kaldırma” talimatını vermeleri gerekmektedir.

İş Bankası Sim Kart Bloke Kaldırma Nasıl Yapılır?

İş Bankası ATM’sinden Sim Kart Bloke Kaldırma

Sim kartı blokesi kaldırma işlemi için ilk adım olarak İş Bankası bankamatikler üzerinden talimatın oluşturulmasıdır. İş Bankası Sim Kartı Blokesi kaldırılması için en yakın İş Bank şubesine gidilmesi gerekir. İş Bankası ATM’lerine; bankaya ait kredi kartı ya da banka kartı ile giriş yapılması halinde ana menü üzerinden işlem talimatı adımları, sistem yönlendirmesiyle yapılacaktır. ATM üzerinden yapılacak olan Sim kartı bloke kaldırma işlemi için, müşterinin yanında bloke bulunan sim kartı takılı hattında bulunması gerekmektedir. Çünkü ATM tarafından gelecek olan doğrulama koduyla işlemden olumlu sonuç elde edilecektir.

İş Bankası Şubesinden Sim Kart Bloke Kaldırma

Lokasyona en yakın İş Bankası şubelerine gidilerek cep telefonlarına ait sim kartı bloke kaldırma işlemleri yapılabilmektedir. İş Bankasında görevli olan temsilciler ile sim kartı bloke kaldırma işlemleri talimatı birinci elden yapılarak, güvenlik adımları sonrasında sms problemi giderilmektedir.

İş Bankası Müşteri Hizmetlerinden Sim Kartı Blokesi Kaldırma

İş Bankası Müşteri Hizmetleri hattı olan 0850 724 07 24 numara üzerinden İş Bankası Sim Kartı Bloke Kaldırma işlemi günümüz koşullarında yapılmaktadır. Sim kartı blokesi kaldırma işlemlerinin yapılması sırasında; sim kartlarına gelen İşCep Şifresi 3 dakika içerisinde temsilciye iletilmelidir. Şayet bu işlem esnasında bir problem meydana gelmezse sms alamama problemi sona erecektir. Bu yüzden bloke sorununun devam ettiği hat numarası üzerindem çağrı merkezinin aranması önemlidir.

Bunları da beğenebilirsin
5 Yorumlar
  1. mumin uzunhasanoğlu diyor

    mobil uygulamadan kaldirabilirsiniz diyor musteri temsilcisi tc girip kimligimi taratip yuz tanima isleminide yapiyor ancak defalarca telefonu goz hizasina tutuyorum olmuyor hala tutunuz diyor ben simdi bankaya gitmek zorundamiyim kardesim calisiyorum musteri temsilcisine baglandim işcep uygulamasindan tekrar denedik olmadi dedim musteri temsilcisine defalsrca denedim ariza var uygulsmada calismiyor ben ariza goremiyorum diyor arizali herif

  2. Bahri diyor

    Bloke kaldırmak istiyorum arıyorum ama bağlı telefon numarası blokeli olduğundan SMS gonderemiyoruz diyor kapaniyor

  3. Gülay diyor

    Blok kaldırma istiyorum

  4. Gökhan diyor

    Arıyorum ulaşamıyorum müşteri hizmetlerine sim kart blokesi kaldırmak istiyorum ama arıyorum ulaşamıyorum biri yardımcı olsun.

  5. Yakup diyor

    Bilok kaldırmak istiyorum

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası