İkinci El Piyasasında En Hızlı Satılan Arabalar

0

Bugün cevabını vermeye çalışacağımız konumuz; En Hızlı Satılan Arabalar. Otomobil severler gerek ihtiyaçlarını gidermeye yönelik gerekse otomobil tutkularından ötürü araçlar alıp satabilmektedir. Son zamanlarda bilindiği üzere otomobil piyasası hem sıfır araçlarda hem de ikinci el araç piyasasında oldukça sıkıntılı günler geçirmektedir. Elbette ki tüm kullanıcılar aldıkları aracı satmak istediklerinde çok fazla vakit kaybetmeden ve çokta para kaybına uğramadan satışını gerçekleştirmek istemektedir.

Her aracın kendine özel tutkunu vardır ancak ikinci el piyasasında ülkemizde genelde hızlı satılan ve daha çok satılan belli başlı otomobil markaları ve modelleri bulunmaktadır. İkinci eli hızlı otomobiller olarak adlandırılan bu araçların fiyatları genellikle 25 – 70 Bin TL arasındaki araçlar olduğunu belirtmeliyiz. Bunun en büyük nedeni halkımızın büyük bir kısmının otomobile ayırabildiği ortalama bütçe bu aralıktadır, bundan ötürü bu aralıktaki otomobillerin daha fazla müşterisi olmaktadır.

Bir otomobilin daha fazla tercih edeninin olması dolayısıyla da daha hızlı satılabilmesi için sadece fiyattan ziyade renk, motor tipi ,yakıt tüketimi, yapılan kilometre ve aracın kaza ve hasar durumu gibi değişkenleri de elbette ki göz ardı etmemek gerekmektedir. Ancak yazımızda bahsedeceğimiz araçlar genel standartlara göre belirlenmiştir.

Otomobil severlerin ikinci el araç alırken en çok tercih ettikleri renk beyaz rengidir. Bunu gri, siyah ve kırmızı takip etmektedir. Bazı araçlar ile özdeşleşen renkler var ama bu genel durumdur. Ayrıca ikinci el piyasasında yapılan araştırmalara göre 10 yaş üzeri araçlar daha az tercih sebebi olmak ile beraber 200 bin kilometre üzerindeki araçlar da genelde kullanıcılar tarafından çelişkili olarak tercih edilmektedir.

Dizel ve benzinli motorlar arasında bariz farklar bulunmaktadır. Dizel araçların seveni ve tercih edeni olduğu gibi  benzinli ya da lpg ‘li araçlarda o kadar tercih edilmektedir. En çok tercih edilen ve hızlı satılan markaları; Fiat, Honda, Toyota, Renault, Ford ve Opel olarak bir araya getirebiliriz. Bu markaların birçoğu ülkemizde uzun yıllardır faaliyet gösteren ve güven kazanmış markalar olması tercih sebebi olmalarını artırmaktadır. Karışık olarak listememiz gerekirse ikinci el piyasasında en hızlı satılan ve en çok satılan bazı araçların listesi ise aşağıda ki verilmiştir.

En Hızlı Satılan Arabalar

  • Fiat Linea

Türkiye’de belki de sadece ikinci el piyasasın da değil, sıfır araç alımında da en çok tercih edilen modellerden birinin de Linea olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Düşük yakıt tüketimi, servis ağının çok olması, sağlam ve kullanışlı olması nedeniyle Fiat Linea ikinci el modellerinin de en hızlı satılan araçlarından birisi.

Fiat Linea

  • Fiat Fiorino

Ticaretle uğraşanların ve ailelerin genellikle tercih ettiği modellerden biri olan Fiorino’da ülkemizde en hızlı satışı gerçekleşen ikinci el modellerden.

Fiat Fiorino

  • Fiat Egea

Listemizin bir diğer üyesi ise yine İtalyan otomotiv devi olan Fiat’ın Egea modeli. Son yıllar da aileye katılmış olmasına rağmen sıfır alımlarda da ciddi başarı yakalamış olan otomobili artık daha sık yollar da görür olduk. Şık görüntüsünün ve güçlü performansının yanı sıra düşük yakıt tüketimi de sunan Egea’da ülkemizde en hızlı satılan araçlardan.Fiat Egea

  • Renault Symbol

Genellikle filo kiralama ve şirketlerin öncelikli tercihleri arasında yer alan Fransız otomotiv üreticisi Renault’un yakıt cimrisi otomobili Symbol modeli de Türkiye ikinci el pazarının en hızlı otomobilleri arasında yer alıyor.

Renault Symbol

  • Renault Clio

Düşük yakıt tüketimi ile ön plana çıkan otomobillerin başında gelen ve kendi segmentinin en sevilen modelleri arasın da yer edinen Clio’da ikinci el piyasanın en değerli araçlarından.

Renault Clio

  • Renault Fluence

Fransız devinin bir başka sevilen modeli olan Fluence modeli de piyasayı yakından takip edenlerin bildiği gibi en hızlı elden çıkarılabilen araçlardan bir tanesi.

Renault Fluence

  • Ford Fiesta

Yeni versiyonları ile birlikte premium otomobil hissiyatını sürücüsüne yaşatan ABD’li Ford’un en çok tutulan modellerinden birisi olan Fiesta ikinci el pazarının da nabzını tutuyor. Şık ve gösterişli tasarımının yanı sıra ülkemizdeki sürücüler tarafından yakıt değerleri de oldukça sevilen otomobil ikinci el piyasasının en kolay satılan modellerinden bir tanesi olmayı başarıyor.

Ford Fiesta

  • Ford Focus

Türkiye’de sedan ve hatchback kasa seçenekleri ile satılan sıfır da olduğu kadar ikinci el piyasasının da sevilenleri arasında yer alan Focus, kendi segmentinin de iddalı modellerinden bir tanesi. Bir Focus’unuz varsa onu elden çıkartmak oldukça basit bir eylem olsa gerek.

Yeni Ford Focus Yan

  • Honda Civic

Listemizin ortalarına geldiğimiz de karşımıza Japon otomotiv devi Honda’nın Civic modeli çıkıyor. Sağlamlığı ve güvenilirliği ile nam salan Japon devinin Civic modeli ülkemizin de en iddalı modellerinden. Hal böyle olunca ikinci el pazarında satışı da oldukça kolay gerçekleşiyor.

Honda Türkiye'de Civic Sedan Dizel Üretmeye Başladı

  • Toyota Corolla

Yine Japon teknolojileri ile asfalta indirilen modellerden biri olan Toyota Corolla’nın hangi modeline, hangi yıl aracına sahip olursanız olun alıcısı şimdiden hazır.

2019 Toyota Corolla Kapsamlı Değişikliklerle Geldi

  • Opel Corsa

Alman üretici Opel’de ülkemizde ikinci el pazarının en hızlı satan modellerine sahip hiç kuşkusuz. Bunlardan biri de tabi ki 7’den 70’e herkesin beğenisini toplayan Opel Corsa modeli.

Opel Corsa 2018 Daha Güvenli ve Daha Akıllı

  • Opel Astra

Son dörtün içerisin de yine Alman devi Opel’in bir modeli olan Astra yer alıyor. Teknolojik yapıdan oldukça donanımlı olan bu otomobillerin yeni versiyonlarının yanı sıra eski kasa modellerin de oldukça popüler bir konumda.

2018 Opel Astra K Sedan Avenir'e Benzeyebilir

  • Hyundai İ20

Sıra da son yıllar da aldığı güncellemeler ile birlikte ani bir atağa kalkan o özel otomobil var. Hyundai’nin sahip olduğu i20 modeli yeni versiyonları ile birlikte artık ikinci elin en sevdiği seçeneklerinden biri.

Yeni i20 Coupe

  • Hyundai İ30

Kendi segmentinin en başarılı modellerinden biri olan Hyundai i30’da listede kendine bir yer buluyor. Sürücülerinin düşük yakıt tüketimi ile andığı otomobil, konforu ve görünümü ile de kalplere dokunmayı başarıyor.

Hyundai i30cw

  • Hyundai Accent

Listemizin burada noktalarken En Hızlı Satılan Arabalar listemizin son otomobili ise yine Güney Koreli üretici olan Hyundai’nin Accent modeli oluyor. Hala eski versiyonlarını çok sık yollarda gördüğümüz otomobil ikinci el pazarının en iddaalı isimlerinden biri.

Hyundai Accent

Listemizi burada tamamlarken sürücülerin en çok aradığı başlıklardan olan sağlam arama markaları hakkında bilgi almak için de; En Sağlam Araba Markaları ve Modelleri içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası