Ford Mustang Lithium Görücüye Çıkıyor

0

Ünlü otomobil devi Ford, elektrikli otomobili yeni Mustang Lithium ile 2019 SEMA Show fuarında boy gösterecek. 17 Kasımda tanıtımı yapılacak bu otomobile yönelik 2019 yılı SEMA Show fuarından, meraklılar için ilk görüntüler geldi. Ford Mustang Lithium özellikleriyle ise herkesi şaşırttı.

Ford Mustang Lithium Teknik Özellikleri

Mustang Lithium adıyla piyasaya çıkacak bu yeni araç, gücünü lityum batarya sisteminden alıyor. Yeni elektrikli otomobilde, kaput altında 900 beygir güce sahip V8 Phi- Power çift çekirdek teknolojisine sahip bir elektrik motoru yer alıyor. Mustang Lithium ‘da 6 ileri manuel şanzımanlı bir sistem bulunuyor.

Bu yeni araçta 800 volta sahip Webasto batarya sistemiyle elektrik sağlanıyor. Elektrikli otomobillerin performansları açısından yapılacak bir değerlendirmede yeni gelecek Ford Mustang Lithium, bugün piyasada olan birçok elektrikli aracın performansını net şekilde ikiye katlıyor. Mustang Lithium tek motorlu sistemiyle daha düşük ısı üretimi yaparken, bunun yanında tek motor otomobilin daha hafif yapıya sahip olmasına da olanak sağlıyor.

Ford Mustang Lithium Görücüye Çıkıyor

Altı İleri Manuel Şanzıman

Otomobil dünyasını yakından takip edenler açısından bu yeni aracın en büyük sürprizi ise kuşkusuz eski tarz nitelikteki 6 ileri manuel şanzımanı kullanılması olacak. Ford bu tercihi ile Getrag MT82 modelinin daha ince bir versiyonunu kullanmış olacak.

Bu sistem 1.356 Nm’e kadar anlık torka dayanabilecek şekilde üretildi. Bu yeni araçta Ford Performance yarım nitelikli şaft ile Süper 8.8 Torsen bir diferansiyel, gücü aracın arka tekerleklerine aktarıyor.

Bunun yanında Ford Performance Kule Gergisi, Track Handle Pack ve Shelby GT350 modelden alınan altı pistona sahip Brembos uygulamaları sayesinde sağlanan daha alçak süspansiyon ile elektrikli otomobilin kontrolüne yardımcı olmayı kolaylaştırıyor.

Ayrıca bu şekilde görsel açıdan aracın gövde kitinin bulunması sağlanmış oluyor. Vites kutusu bu haliyle, araç motorunu en yüksek güçte etkili bir şekilde kullanmak amacıyla tasarlandı. Otomobil devi Ford, gelecek yıllarda daha ağırlıklı bir şekilde elektrikli otomobil piyasasına yönelmeyi planladığından bu yeni Mustang Lithium’un eski nesil araçlar ile geleceğin otomobilleri arasında bir köprü niteliğinde olması bekleniyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası