Ford 1.5 Milyon Focus’u Geri Çağırıyor

0

ABD’li üretici Ford, kendi ülkesinde büyük bir geri çağırma başlatacak. Markanın araçlarını geri çağırma nedeni ise motorun durmasına neden olan bir yakıt sistemi sorunu. Geri çağrılmadan ise yaklaşık olarak 1.5 milyon Focus modeli etkilenecek. Amerika Birleşik Devletleri’ni kapsayacak olan bu geri çağırma işlemi, markanın bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu en büyük geri çağırmalardan da biri olacak.

Herhangi Bir Kaza Yaşanmamış

Geri çağırmalar markanın Focus modelinde 2012 – 2018 yılları arasında üretilmiş olan, 2.0 litrelik GDI ve 2.0 litrelik GTDI dört silindire sahip olan benzinli motorlardan oluşacak. Ülke genelinde uzun zamandır motor durmaları yüzünden bir çok sürücü Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin yolunu tutmuştu. Gelen şikayetlerin sürekli artması yüzünden şikayet otomotiv devine sunuldu. Ford’da oldukça büyük bir karar alarak geri çağırma işlemini başlatacağını duyurdu. Marka yaptığı açıklama da motor durması yüzünden ülke genelinde hiç bir şekilde kaza, yaralanma veya yangın vb. durumların yaşanmadığını belirtiyor. Şirket bir buçuk aylık süre içerisinde de hata meydana gelen araçların düzeltileceğinin de garantisini verdi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası