Hindistan Nisan Ayı Yeni Otomobil Satışı 0’da Kaldı

0

Tüm dünyada etkili olan corona virüs salgını tüm sektörlerde üretimi durma noktasına getirmiş durumda. Kuşkusuz bu süreçten en çok etkilenen sektörlerden biride otomotiv dünyası oldu. Salgın önleme çalışmaları kapsamında bir çok üretici tesislerdeki üretime geçici ara verdi ve sıfır araç satışlarında da ciddi azalmalar meydana geldi.

Salgının en sert geçtiği ülkelerden biri olan İtalya’da otomotiv sektörü %98’lik bir düşüş yaşadı. Geçtiğimiz ay İtalya’da sadece 2.182 adet sıfır aracın trafiğe kaydı gerçekleşti. (Detayları) Lakin 120 milyar dolarlık bir otomotiv pazarına sahip olan Hindistan corona virüs salgınından daha ağır yaralar almış gibi duruyor. Edinilen bilgiye göre ülkede Nisan ayı boyunca sıfır araç satışı hiç gerçekleşmedi.

Otomotiv pazarının önemli ülkelerinden biri olan Hindistan’da 1 aylık süre boyunca hiç satış gerçekleşmemesinin altındaki büyük sebeplerden biri aslında hükümetin aldığı kararlar. Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında ülkede yaşanan sokağa çıkma yasağı ve tesislerin, bayilerin kapalı olması bunun en büyük nedeni aslında.

Hindistan‘da uzun süredir devam eden sokağa çıkma yasağının ise ne zaman son bulacağı henüz belirsizliğini koruyor. Mart ayı içerisinde de 21 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanan ülkede sektör ciddi daralmaya girmişti zaten. Hindistan’ın en büyük otomotiv üreticisi olan Maruti Suzuki, Mart ayında uygulanan yasaklar nedeniyle %47.4’lük bir düşüş yaşamıştı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası