Fiat Otomobillerde Dizele Tamamen Veda Edecek

0

İngiliz Financial Times gazetesin de çıkan bir habere göre, İtalyan otomotiv devi tarihi bir karar almaya hazırlanıyor. Yayınlanan habere göre otomotiv devi Fiat, 4 yıl için de binek otomobiller de geçerli olmaz üzere dizele tamamen veda edecek. Otomotiv sektörü dizel araçlar konusunda tartışmalara devam ederken İtalyan şirket beklenmedik bir hamle yaparak dizel üretiminden tamamen çekilme kararı aldı.

Financial Times’ın yaptığı habere göre Fiat Chrysler’ın çekilme kararının en büyük sebeplerinden biri dizel otomobillere olan talebin azalması. Dizelde yaşanan son gelişmeler ve maliyetlerin artması nedeniyle marka 2022 yılına kadar dizel araç üretimini tamamen bitirmeyi hedefliyor. Süreci yakından tabip eden kaynaklardan gelen bilgilere göre önümüzdeki süreçte markanın bir çekilme planı açıklayacağı yönünde. 1 Haziran gibi açıklanacak olan 4 yıllık plan sonunda İtalyan-Amerikan ortaklığındaki küresel otomotiv devi 4 yılın sonunda dizel üretimini bitirecek.

DETAYLAR

Fiat markasınında aralarında bulunduğu grubun bünyesinde  Jeep, Ram, Dodge, Chrysler, Maserati, Alfa Romeo markaları yer alıyor. Alınan bu önemli karardan sonra diğer marka yöneticilerinden henüz bir yorum gelmedi. Aslında dizel otomobillere veda edeceğini açıklayan ilk otomotiv şirketi Fiat değil. Geçtiğimiz 2017 yılı içerisinde Japon otomotiv devi Toyota’da belirli bir süreçten sonra dizel otomobil üretimine son vereceği yönünde açıklamalar yapmıştı. Böylelikle İtalyan grubu da Toyota’dan sonra dizel üretimine son vereceğini açıklayan bir diğer otomotiv şirketi oldu. Bilindiği gibi bir çok Dünya ülkesinde dizel otomobiller yasaklara maruz kalmıştı. Sektörün değişmesi, hibrit ve elektrikli araçlara olan ilginin artması sonucu sanırım önümüzdeki süreçte dizellere vedayı arttıracak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası