Faizsiz Kredi Kartı Veren Bankalar

1

Bankalar kredi kartı kullanımlarında taksitlendirme, erteleme, kredi kartı borcunu geç ödeme ve buna benzer işlemler için faiz uygulamaktadır. Buna karşın faizsiz kredi kartı veren bankalar da mevcut olup kart sahiplerine vade farksız taksit imkanı ve faiz almama gibi avantajlar sunulmaktadır.

Faizsiz işlem denildiğinde genellikle akla ilk olarak katılım bankaları gelmektedir. Bu bankalarda faizli hiçbir işlem bulunmamakta olup buna alternatif ürünler geliştirilmektedir. Kredi kartı ve kredi ürünlerinde katılım bankalarında kar payı olmaktadır. Bunun yanı sıra bazı özel bankalar da kullanıcılarına faiz ücreti olmayan kredi kartı vermektedir. Özellikle Vakıfbank, Ziraat Katılım, Kuveyt Türk ve Albaraka Türk bunlar arasında öne çıkmaktadır.

Ziraat Katılım Filika Faizsiz Kredi Kartı

Faiz ödemeden harcama yapmayı sağlayan Ziraat Katılım Filika kredi kartı için herhangi bir ücret ödenmez. Finansman limitli kart olarak ifade edilen Filika kapsamında yurt içindeki finansman ihtiyaçları katılım bankacılığı ilkelerine göre karşılanır.

Mobilya, beyaz eşya, sağlık, eğitim ve evlilik harcamaları için kullanılabilen Filika kredi kartı ile harcamalar en az 2 en fazla ise 36 ay olacak şekilde taksitlendirilir ve bu süre zarfında geri ödemeye faiz işlemez. Kart sahiplerini isteklerine göre her ayın 10’u ya da 25’i tarihlerinden birini hesap kesim tarihi olarak belirlemek zorundadır. Bu kart için kart ve tahsis ücreti de alınmamaktadır. Filika karta sahip olabilmek için Ziraat Katılım şubelerinden başvuru yapılabilir.

Vakıfbank Faizsiz Kredi Kartı: Vkart

Vakıf Katılım kredi kartı olan Vkart faizsiz bankacılık hizmeti kapsamında verilmektedir. Masraflara masraf eklemeyen kart olarak ifade edilen bu kredi kartı için faiz, kart aidatı, kesinti gibi uygulamalar söz konusu değildir. Banka kartı ve temassız işlem özelliği bulunan Vkart 3D güvenlik sistemine sahiptir.

Vkart borçları son ödeme tarihinde ödenmediği takdirde bu karta %1,76 oranında gecikme cezası uygulanmaktadır. Bu kartın hesap kesim tarihi için her ayın 7’si ya da 24’ü seçilir. Vkart ile internet üzerinden alışveriş yapmak mümkün olup bunun için müşteri iletişim merkezi aracılığıyla kart e-ticaret alışverişlerine açılmalıdır. Ayrıca bu sırada online alışveriş limiti de belirlenmelidir. Vkart kredi kartı almak isteyen kişilerin Vakıf Katılım şubelerini ziyaret etmeleri gerekir.

Kuveyt Türk Faizsiz Kredi Kartı Sağlam Kart

Kuveyt Türk faizsiz kredi kartı Sağlam Kart sağlık ve eğitim sektöründe faizsiz beş taksit fırsatı sunar. Kart aidatı gibi ücretlerin olmadığı bu kredi kartı her ekstrede 200 lira ve üzerinde düzenli alışveriş yapan kullanıcılara on ikinci ayın sonunda 50 TL değerinde altın vermektedir.

Sağlam kart başvuruları Kuveyt Türk şubelerinden kabul edilmektedir. Bu kredi kartı ile taksitli nakit avans kullanılmakta olup bunun için ödenmemiş ekstre borcu bulunmamalı ve avansın ilk taksiti sıradaki ekstrede ödenmelidir. Kendi içinde gold, platin ve klasik olmak üzere üç çeşide ayrılan kredi kartı altın puan ve taksit fırsatları ile alışverişleri daha avantajlı hale getirmektedir.

Albaraka Türk Faizsiz Kredi Kartı

Kullanıcısına ödüller veren Albaraka Türk faizsiz kredi kartı üye işyerlerinde faizsiz ve vade farksız taksitli alışveriş yapma fırsatı sunar. Bu kredi kartını alabilmek için kimlikle birlikte banka şubesine gitmek gerekir. Temassız özelliğe sahip olan kredi kartı ile e-ticaret sitelerinden de alışveriş yapılabilir. Bankaya ait faizsiz kredi kartı World Klasik Kart ismi ile anılmakta olup bu kartla yapılan alışverişlerden kazanılan ödül puanlar istenilen zamanda kullanılabilir. Kart sahipleri kredi kartının hesap kesim tarihini isteklerine göre belirleyebilirler. Tüm world kampanyalarından bu kredi kartı ile yararlanılabilir.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. SöleyIman diyor

    SöleyIman arslaner

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası