Elektrikli BMW 7 Serisi i7 En Sonunda Görüntülendi

0

Elektrikli BMW 7 Serisi i7 otomobilinin test aracı ilk kez görüntülere yansıdı. Alman otomobil üreticisi BMW’de, otomobil dünyasında devam eden elektrikli araç trendine uyum sağlayarak elektrikli araç üretimine yöneldi. Bu kapsamda BMW, 7 serisini yenilemek suretiyle elektrikli otomobil modelleri sunmak için çalışmalar yapıyor.

Dünyanın en büyük otomobil firmaları arasında yer bulan, Alman otomobil üreticisi şirketler artık sıfır emisyona sahip elektrikli otomobillere yönelerek otomobil dünyasına da yön veriyorlar.

Bu bağlamda Alman dev Audi, yeni nesil elektrikli otomobil olarak A8 sedan üreteceği yönünde açıklama yaparken, Ünlü marka Mercedes ise S sınıfına denk gelen EQS adı verilen elektrikli otomobilini tanıttı. Öte taraftan bir diğer otomobil devi BMW’nin de şimdi 7 Serisi içinde bulunan elektrikli aracı ‘i7’ test modeliyle ilk kez kameralara yansıdı.

Yeni Elektrikli BMW 7 Serisi i7

BMW, şimdiki nesil yedi serisi yerine, elektrikli motor ve batarya kullanacağı yeni nesil 7 serisi için hazırlık yapıyor. BMW’nin bu yeni nesil i7 sedan aracı ise gizli bir şekilde görüntülendi. Bu görüntülere yansıyan otomobilin test aracı olması da seri üretim öncesi yapılacak daha çok iş bulunduğunu kanıtlıyor.

Elektrikli BMW 7 Serisi i7 En Sonunda Görüntülendi

Görüntülenen otomobilin bir test aracı niteliğinde olduğu ise, sürücü tarafındaki ön kapı ve arka tampon üzerinde bulunan ‘elektrikli test aracı’ yazılarından anlaşılıyor. Bu test otomobilinin arka kısmında açılı bir egzoz çıkışı olduğu görüntülere yansırken, BMW tarafından ön farlar ve arka lambalara kısmi şekilde uygulanan kamufle, BMW’nin yeni bir teknoloji üzerinde çalıştığı ve bunu denediği şeklinde yorumlara neden oluyor.

Gelen Bazı Bilgiler

BMW’nin elektrikli olacak 7 Serisi otomobiller için i7 ismini seçtiği, başlangıç seviyesinde i7’nin çifte elektrik motoruyla 558 beygir gücüne ulaşacağı, 100 kWh’lik bataryayla ise toplam 580 km menzile sahip olacağı belirtiliyordu. i7’nin üst versiyonunu oluşturacak i7S modelin de ise 670 beygir gücü ve 120 kWh’lik batarya sunulacağı ve bu modelin de çift elektrik motoru kullanacağı konuşuluyordu. BMW i7 serisi elektrikli otomobillerin 2022’den önce piyasaya sürülmesi ise beklenmiyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası