Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

0

Günümüzde her insan banka hesabı kullanmaktadır. Bazı insanlar banka hesaplarına para yatırmak ya da para çekmek için kullansalar da bazı insanlar bunların yanı sıra pek çok konu da yatırım yapıp paralarını değerlendirebilirler. Döviz hesabı açarak paralarını farklı alanlarda değerlendirip arttırabilirler. Bu durumda döviz hesabı nasıl açılır sorusu aklımıza gelmektedir.

Kişiler hangi bankada hesapları varsa bankanın müşteri hizmetleri ile direk görüşme sağlayabilirsiniz. Bu sayede kısa zamanda istediğiniz döviz hesabı açılmaktadır. Bunların yanı sıra internet bankacılığı kullanıyorsanız eğer kolay bir şekilde direk yeni hesap açmak için talimat verebilirsiniz. Bankalardan döviz hesabı açtırmanız durumunda direk ATM’lerden döviz yatırma işlemi sağlanmaktadır.

Para değerinizin korunması ve olası düşüşlerden de etkilenmemesi için insanların döviz hesabı açtırmaları önerilmektedir. Döviz Hesabı nasıl açılır sorusunu soran kullanıcılar yapılacak işlemin kolay olduğunu görmektedirler. Bazı bankalar döviz hesabı açmalarının ardından belli bir hesap kesim ücreti almaktadırlar. Döviz hesaplarında işletim ücreti almayan bankalar arasında Enpara bulunmaktadır.

Döviz hesabı açmak için herhangi bir tutar bulunmasına gerek yoktur. Her türlü şekilde hesap açabilirsiniz. Döviz hesaplarınızı USD, EUR ve TL cinsinden döviz hesabı açmanız mümkündür. Paraların EFT ve havale gibi işlemlerle dövizlerin rahatça yatırılması sağlanmaktadır.

Döviz hesabı açmak insanlar için avantajlı durumları beraberinde getirmektedir. İş bankası hesabına sahip olan kişiler döviz hesabı nasıl açılır sorusuna bir cevap vermek gerekirse, İş Bankasında minimum olarak 10 USD ile döviz açabilirsiniz. İşletim ücretlerine bakıldığında ise altı aylık olarak 12 USD yansıtıldığı bilinmektedir. Döviz hesabı açtıran kişiler döviz yatırıp döviz çekebiliyorlar.

İnternet şubesi kullanan kişiler ise bir tıkla hesabı açabilirler. ATM ile döviz alımı, EFT ve havale yapabilirsiniz. Garanti bankasında işletim ücreti olarak 11 Euro alınmaktadır. Birinci yarıyıl ve ikinci yarıyıl içerisinde toplam da 22 Euro işletim ücreti alınmaktadır. Garanti bankasında döviz hesabında USD, Euro, GBP, JPY, AUD, CAD, CHF, DKK, KUD, MTL, NOK, SAR, SEK, UD, RON ve RUB gibi para birimlerinde döviz hesabı açmanız da mümkündür.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası