Akbank Kredi Kartı Axess Temassız Ödeme Kapatma

0

Kredi kartlarının temassız alışveriş özelliği son dönemlerde daha fazla gündeme gelmiş olup isteyen kullanıcılar bu özelliği aktif hale getirebilir ya da iptal edebilir. Temassız işlemlerde kredi kartı alışverişi yapılırken şifre bilgisi girmeye ihtiyaç yoktur. Kredi kartı pos cihazında bulunan ilgili bölüme okutulur ve bakiye çekimi bu şekilde tamamlanır.

Bu sayede ödeme işlemi birkaç saniye içerisinde hızlı bir şekilde gerçekleşecektir, bozuk para aramak ya da para üstü beklemek gibi sorunlar son bulacaktır. Alışverişlerde zaman kazanmak adına kullanılan bu özellik kredi kartlarına otomatik olarak tanımlanmaktadır. Kullanıcılar eğer isterlerse zaman içerisinde kartlarındaki temassız ödeme özelliğini kapatabilirler.

Akbank Kredi Kartı Temassız Ödeme İşleminin Sakıncaları Nelerdir?

Akbank kredi kartı temassız ödeme özelliği pek çok avantajı beraberinde getirse de bazı durumlarda güvenlik ihlali oluşturmaktadır. Bu nedenle bazı kullanıcılar kartlarındaki temassızlık özelliğini kapattırmak istemektedir. Ödeme işlemlerinde şifre bilgisi girilmediğinden kartın pos cihazına yakın şekilde tutulması yeterli olmaktadır.

Bu durum kötü niyetli kişilerin kart sahibinin haberi olmadan yakınındaki bir noktada bulunarak karttan para çekme ve harcama yapma ihtimalini mümkün kılmaktadır. Eğer kart bu kişilerin eline geçerse şifre bilgisi olmadan rahatça harcama yapabileceklerdir. Buna engel olmak adına kartın güvenliğinin sağlanması ve muhafazalı kullanılması gerekir. Bunların yerine kartın özelliğini kapatma seçeneği de değerlendirilebilir.

Akbank Kredi Kartı Temassız Ödeme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Akbank kredi kartı olan axess kart temassız ödeme özelliğini kapatmak için 444 25 25 numaralı Akbank müşteri hizmetleri aranır. Bu numara üzerinden mevcut Akbank karta sonradan tekrar temassız ödeme özelliği tanımlanabilir. Alışverişlerin hızlıca ve tek bir dokunuşla yapılmasını sağlayan temassız alışveriş imkanı için 250 TL günlük limit hakkı vardır. Bu özellik iptal edildiğinde günlük alışveriş limiti de kaldırılmış olacaktır. Temassız özellik genellikle küçük tutarlı olan alışverişlerin karşılanması amacıyla getirilmiştir.

Temassız özelliğini kapatmak için Akbank internet şubesi de kullanılabilir. Bunun için sitede sağ üstte yer alan bireysel kısmından ilgili bilgiler doldurularak sisteme girilir. Açılan kullanıcı sayfasındaki kredi kartı işlemleri kısmından kapatma talimatı verilebilir. Buna alternatif olarak en yakın Akbank şubesi aracılığıyla da kredi kartında bulunan temassız alışveriş özelliği iptal edilebilir. Genellikle pek çok kullanıcı daha yüz yüze iletişim sağlaması sebebiyle bu yöntemi tercih etmektedir.

Axess Temassız Ödeme Özelliği Tekrar Açılır Mı?

Temassız özelliği iptal edildikten sonra yine aynı başvuru kanalları üzerinden açılabilir. Eğer kullanıcının elinde bulunan kart bu özelliği desteklemiyorsa adına yeni bir kart çıkarılır ve sistemde kayıtlı olan adrese teslim edilir. Kartın çıkarılması ve adrese teslimine kadar yapılan işlemler ile ilgili kullanıcıya bilgilendirme yapılır, kartın gerçek kişiye teslimi için imza ve kimlik ibrazı istenir. Gelen temassız özellikli kartın aktif olabilmesi için şifre tanımlamasıyla birlikte işlem yapılmalıdır.

Akbank Axess Kart Temassız Ödeme

Akbank Axess kredi kartı temassız ödeme işlemleri için günlük 250 TL işlem limiti haricinde herhangi bir sınırlama yoktur. Bu özelliği kullanabilmek için pos cihazının da bunu destekleyen özelliğe sahip olması gerekir. Böylece işlem yapıldıktan sonra günlük kalan işlem limiti de pos cihazından öğrenilebilecektir. Günlük limit tüm temassız kartlar için ortak belirlenmekte olup bunun için kullanıcılar limit artışı yapamazlar. Geçerli limitin kullanılabilmesi için kredi kartının temassız ödeme özelliğinin aktif olması gerekir. Bu sayede temassız ödeme simgesi bulunan tüm market ve işyerlerinde şifresiz ve rahat ödeme yapılabilir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası