Bu Donanımlar Yeni Otomobillerde Zorunlu Olacak

1

Her geçen gün yeni teknolojiler ile tanışan otomotiv sektörü, yeni modellerini de bu yönde geliştirmeye devam ediyor. Artık otomobiller de güvenlik donanımları da birinci öncelik olmuş durumda. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı‘da bu bağlam da yaptığı bir çalışma ile kara yollarında can ve mal güvenliği için yeni düzenlemeler yaptı. Uluslararası yönetmelikler temel alınarak hazırlanan yeni yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlandı.

Yönetmelik gereği yeni otomobillerde artık zorunlu hale gelen güvenlik donanımlarının ve çalışma sistemlerinin artık olması gerekiyor. Resmi Gazete‘de yayınlanan ve yeni modellerde olması gereken güvenlik donanımları ise şu şekilde olacak;

  • Acil Durum Fren Sistemi
  • Sürücü Dalgınlık Uyarı Sistemi
  • Şerit Takip Sistemi
  • Kör Nokta Uyarı Sistemi
  • Akıllı Hız Destek Sistemi

Bu güvenlik ekipmanlarının yanı sıra otomobillerde artık olması gereken donanım seçeneklerinden bir tanesi de “olay veri kaydedicisi” olacak. 2017 yılından beri yasal olarak yürürlüğe girmesi beklenen bu sistem uçaklarda bulunan kara kutu sistemi mantığı ile aynı çalışıyor. Yeni otomobiller aslında güvenlik donanımları ve sağlamlık konusunda sürekli gelişim içinde bulunuyor. Otomotiv şirketleri yeni nesil araçlarında güvenlik opsiyonlarını her geçen gün arttırıyor. Bu sistemler 2017 yılından beri de yeni modellerin %80’lik bir kısımı ile sunulmakta. Tabii ki gelen zorunlu donanım seçeneklerinin otomotiv fiyatlarına bir etkisi de olacak. Bu konu hakkında; Elektronik Sistemler Araba Fiyatlarını Ne Kadar Etkiliyor? haberimize göz atabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Blue508 diyor

    Bu donanımların gelmesi hem işlerimizi kolaylaştırır hem kaza oranını düşürür hemde özelliklerin araç kalitesini başatısını ve gelecege öncü olur ben başarılı buluyorum.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası