Audi, E-Tron’un Brüksel’deki Üretimine Ara Verdi

0

Üretimi Brüksel’de yapılan Audi E-Tron için üretime ara verme kararı alındı. Audi, tedarik zincirinde yaşadığı aksaklık nedeniyle e-Tron üretimine ara verdi. Üretime verilen aranın uzun olduğu iddia edilse de Audi’nin yaptığı açıklama bu süresinin sadece birkaç gün olacağı ifade ediliyor. Elektrikli araba üretimine başlayan Audi, hibrit aracının üretimi için ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Diğer araba markalarına göre en çok hibrit araba satışı yapan Audi’nin iddialara verdiği yanıtlar pek tatmin edici bulunmuyor.

Corona Virüsü Üretimi Engelledi İddiası

Audi’nin elektrikli arabası e-Tron üretimine ara vermesi birçok söylentiyi de beraberinde getirdi. Audi tarafından yapılan açıklamada kısa süreli bir aksama yaşandığı belirtilse de farklı iddialar hızla yayılıyor. Bu iddialardan biri de corona virüstür. Hızla yayılan ve ölümlere neden olan corona virüsün, Audi e-Tron üretimini aksattığı iddia ediliyor. Audi fabrika sözcüsü ise iddiaları yalanlıyor.

Tedarikçi kaynaklı sorun yaşadıklarını belirten sözcü, hangi tedarikçiden dolayı aksaklık yaşandığını ise belirtmek istemedi. Bununla birlikte corona virüsün üretimi engellediği iddiasını kesin bir dille yalanlıyor.

Audi, Üretim Hedefini Karşılayamıyor

Saatte 20 araç üretimi yapan Brüksel’deki üretim tesisinin saatlik üretim hedefinin 24 olduğu biliniyor. Bunun üzerine üretime birkaç gün ara vereceğini paylaşan Audi, en kısa sürede tekrardan üretime başlayacağını duyurdu. Üretime ara verilmesine nedeni olarak da LG Chem tedarikçisinde yaşanan aksaklık olduğu düşünülüyor.

LG Chem, otomobil üretimi için fabrikalara yılda yaklaşık 300 bin parça tedarik ediyor. Audi, tedarikçi firma için 320 milyon avroluk yatırımını 1,4 milyar Euro’ya çıkarınca LG Chem üretime yetişmekte zorlanıyor olabilir. Tüm bu söylentilere henüz resmi bir kaynak tarafından açıklık getirilmedi. Audi’nin ilerleyen günlerde bir açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası