Almanya’da Sıfır Araç Alımı İçin Tüketiciye Teşvik Verilebilir

0

Yaşanan corona virüsü salgını tüm sektörlerde olduğu gibi otomotiv sektörüne de ciddi zararlar verdi. Salgının hızı her ne kadar yavaşlamış olsa da tam anlamıyla bitmiş değil ve otomotiv sektörü yaşanan kaybı telafi etme peşinde. Her ne kadar tesislerin çoğu faaliyete geçmiş olsa da markalar ilk çeyrekte yaşanan kayıpların, ikinci çeyrekte de yaşanmamasını istiyor.

Almanya‘da da otomotiv sektörünü tekrardan canlandırmak adına çözüm yolları aranıyor. Ülkede otomotiv tesislerinin yoğun olduğu bölgeler olan Bavyera, Baden-Württemberg ve Aşağı Saksonya bölgeleri için hükümete tüketicileri desteklemek adına çağrı yapıldı. Eğer Alman hükümeti öneriyi kabul ederse satışları desteklemek adına vatandaşları 4 bin Euro’ya kadar teşvik verilecek.

Alman hükümetine destek olunması yönünde teklif veren ise Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder. Eyalet Başbakanı emisyon standartlarını karşılayan araçlar için 3 bin Euro, elektrikli modeller için de 4 bin Euro destek talebinde bulundu. Önümüzdeki günlerde de otomotiv temsilcilerinin tekrar Angela Merkel ile masaya oturması bekleniyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası