Ford, Corona Virüs Salgınından Kötü Etkilendi

0

Tüm dünyada etkisini devam ettiren corona virüs salgını, otomotiv sektörüne oldukça kötü zamanlardan geçiriyor. Üretimin durma noktasına geldiği sektörde, salgını önleme kapsamında bir çok üretici fabrikalarını geçici süreyle kapattı. Bunlardan biri de ABD merkezli otomotiv devi Ford oldu.

Hem Amerika’da, hem de Avrupa bölgelerinde bulunan fabrikalarında üretime ara veren Ford grubu, kötü geçen ilk çeyrekten sonra yılın ikinci çeyreği içinde karamsar açıklamalar yaptı. Ford yılın ilk çeyreği yani 2020 Ocak – Mart dönemin de toplamda 2 milyar dolarlık kayıp yaşadı. Otomotiv devi kötü gidişatın son sürat devam edeceği öngörüsünde bulundu. Ford’un Nisan – Haziran döneminde beklediği kayıp ise yaklaşık olarak 5 milyar dolar. Yani ilk çeyreğin iki katından bile fazla.

Konu hakkında açıklama yapan şirketin finans sorumlusu Tim Stone; ”Yıl sonuna kadar hiçbir araç satılmasa dahi, Ford’un elindeki nakit rezervi yıl sonuna kadar yetecektir.” dedi. Fordu’un CEO’su Jim Hackett ise; ”Corona virüsü salgınının yaratmış olduğu ekonomik yıkımın sonuçlarını ne olursa olsun inkar edemeyiz.” ifadelerine yer verdi.

Salgın sonrası yaşanan ekonomik daralma otomotiv devinin planlarını tekrardan gözden geçirmesine de neden olmuş. Bir çok yatırım planının ertelendiği bilgisini veren şirket yetkilileri, ticari otonom araç ve elektrikli SUV çalışmalarının da bir süre askıda kalacağını bildirdi.

Hali hazırda Ford tesislerinde ne yazık ki üretime ara verilmiş durumda. Mart ayından bu yana kapalı olan tesislerin tekrardan faaliyete geçme planı ise 18 Mayıs olarak açıklanmıştı. Ford ile birlikte aynı zamanda Fiat Chrysler ve General Motors grupları da Amerika’da üretime tekrardan başlayacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası