Polis BMW Ofislerinde Arama Yaptı

0

Alman otomotiv devi BMW geçtiğimiz süreçte araçların emisyon ölçümlerini manipüle ettiği gerekçesiyle gündemi oldukça meşgul etmişti ve polis BMW için soruşturma başlatmıştı. Bugün itibariyle Alman savcıları ve polisleri soruşturmayla bağlantılı olarak otomotiv üreticisi BMW AG’nin Münih ve Avusturya’daki bazı ofislerinde aramalar gerçekleştirdi.

Süreç hakkında açıklamalarda bulunan Münih Savcılığı’da Almanya ve Avusturya’da yapılan aramaları doğrularken aramaların diğer araçlarda da egzoz salınım manipülasyonu şüphesi ile yapıldığını belirtti. Ani olarak gerçekleştirilen baskın savcı eşliğinde 100 polis ile birlikte gerçekleştirildi. Münih Savcılığı tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde; ”11 bin 400 araçta hileli yazılım kullanıldığı şüphesiyle 27 şubat tarihinde kimliği belirsiz kişiler hakkında ön soruşturma başlatıldı. Bugün ise BMW şirketinin genel merkezinde ve Avusturya’da yer alan bazı ofislerde arama gerçekleştirildi.” ifadesine yer verdi.

HİLELİ YAZILIM ŞÜPHESİ

Alman otomotiv şirketi BMW tarafından da bir şirket sözcüsü aramalar hakkında basın açıklaması yaptı. Almanya’da gerçekleştirilen aramaların ‘Araştırma ve Yenilik Merkezi’nde yapıldığını belirten şirket sözcüsü, Avusturya’da yapılan aramaların ise Steyr kentin de yer alan dizel motor fabrikasında gerçekleştiği bilgisini verdi.

Öte yandan BMW gibi Dünya pazarında boy gösteren önemli Almanya merkezli otomotiv markaları, son dönemde emisyon ölçüm testlerinde değerleri düşük gösterdiği yazılımlar kullanıyor iddaları ile gündemden düşmüyor. BMW grubundan öncede Daimler AG’de dizel araçlarda manipülasyon şüpheleri ile arama yapılmıştı. Denetimlerin sıklaşmasından dolayıda bir çok Alman otomotiv üreticisi binlerce otomobilini geri çağırmıştı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası