2019 Mercedes AMG A35 Tanıtıldı

0

Mercedes, geçtiğimiz aylar da tamamen elden geçirdiği A-Serisi hatchback modelinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Şu ana kadar da A Serisi’nin en güçlü ve performanslı versiyonu olarak bilinen ve 2.0 litrelik hacimi ile 221 bg’lik güç üretimi sunan A250 modeli idi. Fakat geçtiğimiz günlerde Alman otomotiv devinin Mercedes AMG departmanı, internet üzerinden gerçekleştirdiği bir tanıtım ile AMG A35’i gün yüzüne çıkarttı. Bu otomobil, yani 2019 Mercedes AMG A35 bugün itibariyle de Paris Otomobil Fuarı’nda dünyaya merhaba dedi.

2019 Mercedes AMG A35 Tanıtıldı

İlk olarak internet üzerinden gördüğümüz A35 modeli sarı renklere sahipti. Fuar’da karşımıza çıkan otomobil ise Denim Blue adlı yani lacivert renklere sahip. Sarı renk her ne kadar muhteşem bir görünüm sunsa da A35 sergilenen rengi ile de Fuar’da en dikkat çeken modeller arasında yerini almayı başardı. Otomobilin agrasif gövdesi, siyah detaylı yan aynaları, siyah ve büyütülmüş arka rüzgarlığı ve kapı altında konumlandırılmış şeritler ile araca oldukça güzel bir görünüm kazandırılmış. Göze hitap eden arka rüzgarlık ve ön tampondaki ek detaylar ayrıca hava akışını da mükemmel derece de düzenliyerek A35’in daha iyi yol tutuşu sergilemesini de sağlamış.

2019 Mercedes AMG A35 Tanıtıldı

2019 Mercedes AMG A35 Detayları

Bu modelde de tıpkı A250 modelin de olduğu gibi kaputun altına bir 2.0 litrelik hacime sahip benzinli ve turboşarjlı bir motor konumlandırılmış. Fakat A250’ye göre A35’in motoru 306 beygirlik güç üretimine ve 400 Nm tork değerine sahip. 4Matic isimli sisteme sahip otomobil (yani 4 tekerden çekiş) 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile besleniyor. Otomobilin 0’dan 100 km/s hıza ulaşması ise sadece 4.7 saniyesini alıyor. Bu muhteşem değerlere sahip aracın maksimum hız değeri ise 250 km/s olarak ayarlanmış. Fakat verilen bu değerin elektronik bir limitleme ile sağlandığını düşünüyoruz. Bu değerleri barındıran bir otomobilin limitlerinin kaldırılması durumunda kolaylıkla 300 km/s hıza ulaşması kaçınılmaz.

2019 Mercedes AMG A35 Tanıtıldı

2019 Mercedes AMG A35 modelinin iç kısımında ise standart olarak A Serisin’de bulunan tüm donanım ve teknolojiler birebir geliyor. A35 modelin de ayrıca ek olarak 5 adet de farklı sürüş modu kullanılmış. Bu sürüş modlarını hatırlatmak gerekirse sırasıyla; Comfort, Sport, Sport+, Individual ve Slippery şeklinde olacak. A35’te kullanılan bu modlardan diğer araçlarda duymadığınız ise Slippery modudur. Slippery modu ‘Kaygan’ anlamına gelmektedir. Adından da anlaşılacağı üzere bu mod yağışlı havalarda ve kaygan zeminler de performans odaklı sürüş yapmak için geliştirilmiştir. Oldukça etkileyici bir görünüme ve detaylara sahip olan Yeni A35’in fiyatı hakkında ise henüz Mercedes’den bir bilgilendirme yapılmadı. Önümüzde ki aylar da daha detaylı bilgilerin paylaşılmasını beklediğimiz otomobilin satışlarına ise Ocak 2019 başlanması hedefleniyor.

2019 Mercedes AMG A35 Tanıtıldı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası