Yüzde Yüz Elektrikli Lexus UX300E Modeli Tanıtıldı

0

2016 yılı verilerine göre Dünyanın en büyük otomotiv şirketi unvanına sahip Japon şirketi Toyota tarafından üretilen lüks otomobil markası Lexus, lüks hibrit otomobil piyasasında ki öncülerden biri. Lexus, Çinde düzenlenen Guangzhou Uluslararası Otomobil Fuarı’nda, ilk yüzde yüz elektrikli aracını tanıttı. Lexus UX300E, 54.3 kWh gücünde lityum-iyon bataryaya sahip ve bu sayede 400 Km. menzile ulaşıyor.

Lexus UX300E 400 Km Yol Gidebiliyor

Lexus tarafından üretilen UX300e’nin lüks hibrit piyasasında adından çok söz edileceği tahmin ediliyor. Tamamen elektrikli bu ilk aracın, tam şarj olması halinde 400 Km. mesafe kat etmesi mümkün.

Aracın diğer teknik özellikleri arasında, 54.3 kWh gücünde tamamen elektrikli motor, 201 beygir gücü ve 221 Nm tork kapasitesini saymak mümkün. Lexus UX300E ayrıca 50 kW’lık DC hızlı şarj özelliğine de sahip. Bu özelliği sayesinde, Kia Niro EV (100 kW) ve Audi E-Tron (150 kW) gibi kendisine rakip olabilecek otomobilleri geride bırakarak, öne geçmeyi başarıyor.

Yüzde Yüz Elektrikli Lexus UX300E Modeli Tanıtıldı

Bir basın açıklaması yapan şirket, aracın şarj standardını belirtmedi. Fakat 50 kW kapasite, CHAdeMo şarj standardının en yüksek hızına denk geliyor. Araç içerisinde bulunanların, doğal bir his yaşamasına önem verildiğinden, araçta Aktif Ses Kontrolü (ASC) özelliği bulunuyor. Bu sayede doğal ortam sesleri araç içine iletiliyor ve sürüş koşullarının daha iyi anlaşılması sağlanmış oluyor. NVH ve sürüş dinamikleri gözetilerek UX300e’nin rahat ve heyecan verici bir sürüş deneyimi yaşatması amaçlanmış.

Çin ve Avrupa’da Satışa Başlanacak

Lexus, yeni yüzde yüz elektrikli aracının ne zaman satışa çıkarılacağını da açıkladı. Açıklamaya göre Lexus UX300E önümüzdeki sene içinde önce Çin ve Avrupa’da satışa çıkarılacak. 2021 yılında ise aracın Japonya’da satışa sunulması bekleniyor.

Lexus, üretmiş olduğu bu yeni model araç ile hibrit otomobil dünyasında farklılığı yakalamaya çalışıyor. Şirketin 2025 yılında bütün modellerinin elektrikli versiyonunu piyasaya süreceği biliniyor. Ayrıca Lexus, önümüzdeki sene ilk şarjlı hibrit aracını ve tamamen elektrikli yeni araç platformunu tanıtacak. Şirketin otomobilleri Kuzey Amerika, Avrupa, Asya, Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika’da satılıyor. Amerika’nın en çok satılan lüks otomobil markası olma unvanına da sahiptir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası