Yerli Otomobil 2022 Yılında Türkiye Yollarında Olabilir

0

Uzun zamandır merakla beklenen yerli otomobil hakkında net tarihler verilmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde yetkililerce açıklanmış olan yerli otomobil haberi hepimizi oldukça heyecanlandırmış ve meraklandırmıştı. Bunun üzerine çeşitli çalışmalar başlamış ve yerli otomobilin adımları atılmaya başlanmıştı. Yerli otomobilimiz hakkında ise bilgiler yavaş yavaş gelmeye devam ediyor. Türkiye Otomobil Girişimi Grubu (TOGG) CEO’su olan Gürcan Karakaş katılmış olduğu bir panelde yerli otomobil hakkında bir takım açıklamalarda bulundu.

Yapmış olduğu bu açıklamalarda yerli otomobilimizin 2022 yılı içerisinde piyasaya sürülebileceğini açıkladı. Bu yıl Dijital Gelecek teması ile gerçekleştirilen Müstakil Sanayi ve İş Adamları Dernegi’nın her 2 yılda bir düzenlemiş olduğu Vizyoner Zirvesi gerçekleştirildi. Bu zirve kapsamında düzenlenmiş olan Dijital Türkiye ve Milli Teknoloji Hamlesi başlıklı panellere ise Türkiye Otomobil Girişimi Grubu Ceosu Gürcan Karakaş konuşmacı olarak katıldı. Gürcan Karakaş’ın konuşmalarına genel itibarı ile bakacak olursak yerli otomobil 2022 yılında yollarda olacağını sanırım söyleyebiliriz.

Gürcan Karakaş İşte Şu Haberleri Verdi

Türkiye’nin Otomobil Girişimi Grubu Ceosu olan Gürcan Karakaş katılmış olduğu paneldeki konuşmasında gerek otomobil sektöründeki çalışmalar gerekse yerli otomobilin şu an ki çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Gürcan Karakaş otomotiv sektöründe yapılacak olan değişimin tüm araçlarda bulunan cihazların akıllı cihazlar ile değiştirileceğini ve böylelikle oldukça güzel bir yenilik yapılacağını söyledi.

Aynı zamanda Gürcan Karakaş sürücü olmayan araçların da piyasada oldukça ve hızla artacağını da düşündüğünü belirtti. Bunun yanı sıra 2035 yıllarında ise otonom sürüş olmayan araçların ise %60 civarlarında kalacağını söyledi.

Yerli Otomobil Hakkında Merak Edilenler

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da katkıları ile yerli otomobil üretimine girişilmiş ve oldukça da ciddi bir ilerleme kat edilmiştir. 2022 yılında otomobilin piyasada olacağını da ayrıca belirtti. Dünyadaki kıyaslamalara bakarak bizim neden yapamayacağımızı söyleyen Karakaş böylesi kısa bir surede bu işin üstesinden gelinebileceğini açıkladı. Gürcan Karakaş’ın konuşmacısı olduğu panele Havelsan genel müdürü olan Ahmet Hamdi Atalay da sözleri ile destekçi oldu ve kendilerinin sadece Türkiye’nin savunma sanayisinde değil aynı zamanda dijitalleşmesinde de yer aldıklarını ve önemli bir rol oynadıklarını belirtti.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası