Yapı Kredi World Kredi Kartı Temassız Ödeme Açma ve Kapatma

0

Yapı Kredi Bankası kullanıcılarına son derece avantajlı kredi kartı sunan bankalar arasındadır. Bu bankanın kredi kartlarından yararlanmak isteyen kişiler internet üzerinden ya da şubeye giderek gerekli başvurularını gerçekleştirebilirler. Tüm bankalarda olduğu gibi Yapı Kredi Bankası’nın WorldCard uygulamasında da temassız ödeme özelliği bulunmaktadır.

Kişiler belli bir limite kadar bu kartın temassız ödeme özelliklerinden fazlası ile yararlanabilir. Son derece avantajlı bir kart olan WorldCard ödemeleriniz konusunda sizlere en önemli avantajları sunuyor. Özellikle temassız bir şekilde ödeme yapmak istediğinizde kartınız için post makinasına şifre girmeniz gerekmiyor.

Kartınızı pos makinesine yaklaştırmanız ödemenizin alınabilmesi için yeterli bir uygulamadır. Bununla birlikte bu işlem sadece belirli bir limitteki alışverişlerde kullanılmaktadır. Yüksek ödemeli alışverişlerde ya da para ödemelerinde şifreli bir şekilde kartınızı kullanmak zorundasınız.

WorldCard Kredi Kartı Temassız Ödeme Nedir?

WorldCard kredi kartı temassız ödeme kişilerin şifre girmeden alışverişleri sırasında kartları ile ödeme yapabilmesini sağlayan bir özelliktir. Hem banka kartlarında hem de kredi kartlarında bulunan bu temassız ödeme sayesinde otobüs biniş ücretlerine, alışveriş ödemelerinizi, taksit yatırımlarınızı temassız olarak yapabilme imkânına sahipsiniz.

Banka kartı ile temassız özelliğini kullanmak isterseniz mutlaka mevduat hesabınız da belli bir miktar para bulunması gereklidir. Aynı zamanda kredi kartınızın limitini bu ödemeler için yeterli olması gerekmektedir. Kişiler için son derece avantajlı olan temassız ödeme özelliği bazen çeşitli riskleri de beraberinde getirebiliyor.

Bu risklerden birisi de kartın çalınma durumunda başkaları tarafından da temassız özelliğini kullanılabilirliğidir. Ancak bankalar çok düşük bir limite kadar temassız ödeme imkânı sunduğu için bu özellik çok büyük riskler barındırmıyor. Buna rağmen yine de Yapı Kredi WorldCardınızın temassız özelliğini kapatma avantajını sizlere sunmaktadır.

WorldCard Temassız Ödeme Özelliği Nasıl Kapatılır?

WorldCard temassız ödeme özelliği kapatma işlemi için kişilerin üç ayrı alternatifi bulunmaktadır. Bu alternatiflerin en bilinen yöntemi şubelerdir. Bankanızın şubelerinden herhangi birine giderek temassız ödeme özelliğinin kapatılmasını talep edebilirsiniz.

Çok kısa bir işlem sonrasında kartlarınızın bu özelliği iptal edilerek sadece şifreli kullanıma açılmaktadır. Bununla birlikte telefon bankacılığını kullanarak da WorldCard temassız özelliğini kapatabilirsiniz.

Bunun için ise 444 0 444 numaralı hattı aramanız gereklidir. Internet bankacılığından yararlanarak da bu özelliği pasif hale getirme şansınız bulunmaktadır. Temassız özelliği pasif hale getirdiğiniz zaman kartınızı yalnızca tarafınızca belirlenmiş bir şifre ile kullanabilme imkânı sunulmaktadır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası