VakıfBank Ek Hesap Nedir, Nasıl Açılır?

0

VakıfBank Ek Hesap, vadesiz mevduat hesabınızda yeterli bakiye olmadığında bile 7/24 para çekebileceğiniz bir kredili mevduat hesabıdır. Ek Hesap limitiniz ile yapabileceğiniz işlemler;

  • VakıfBank ATM’lerinden nakit para çekebilirsiniz
  • Banka kartınız ile alışveriş yapabilirsiniz
  • Havale, EFT ve diğer tüm bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz
  • Mevcut faturalarınızı ödeyebilir ya da faturalarınız için otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz
  • Kira, kredi kartı borcu, kredi taksiti gibi ödemelerinizi yapabilirsiniz

VakıfBank Ek Hesap Başvuru

VakıfBank Ek Hesabınızı kullanmaya başlamak için bankanıza hesap açma başvurusunda bulunmanız gerekir. Başvuru için aşağıdaki kanallardan dilediğinizi kullanabilirsiniz;

Size en yakın VakıfBank şubesini ziyaret ederek başvurunuzu yapabilirisiniz.

VakıfBank ATM’lerinden Ek Hesap başvurusu yapabilirsiniz. Başvuru için kartınızla giriş yaptıktan sonra Ana Menü1 > Diğer İşlemler > Başvuru > Ek Hesap Başvurusu adımlarını izleyebilirsiniz.

İnternet Bankacılığı üzerinden Ek Hesap başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru için Vakifbank.com.tr adresine giderek müşteri numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapın. Sol üst köşede yer alan açılır menüden Başvurular > Ek Hesap Başvurusu adımlarını izleyin. Başvuru için talep edilen bilgileri girerek Ek Hesap başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Kısa mesaj yolu ile Ek Hesap başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru için EKH yazıp bir boşluk bırakarak T.C. kimlik numaranızı ve talep ettiğiniz Ek Hesap limitini ekleyin, 5724’e kısa mesaj gönderin. SMS kendi tarifeniz üzerinden ücretlendirilmektedir. Örnek SMS; EKH 1234567890 300

Ek Hesap başvurunuzun olumlu ya da olumsuz sonucu kısa mesaj yoluyla tarafınıza bildirilir. Başvurunuzun olumlu sonuçlanması durumunda belirlenen hesap limitinizi hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ek Hesap limitinizden harcadığınız tutar, vadesiz hesabınıza para girişi olduğunda bakiyenizden otomatik olarak kesilir. Dilerseniz borcunuzu VakıfBank şube ve ATM’lerinden veya internet bankacılığı üzerinden erken kapatabilirsiniz.

Ek Hesap limitinizden harcadığınız tutarı geri ödemekte zorlanıyorsanız borcunuzu 12 aya kadar taksitlendirebilirsiniz. Harcamalarını taksitlendirmek için Ek Hesabınızdan yaptığınız harcamalar sonrası telefonunuza gönderilen taksitlendirme mesajını olumlu yanıtlayabilirsiniz. Taksitlendirme SMS’i almadıysanız ya da SMS’i cevaplandırmadıysanız internet bankacılığı, mobil bankacılık, VakıfBank ATM’leri, VakıfBank şubeleri ya da 0850 222 07 24 numaralı müşteri hizmetlerinden taksitlendirme işleminizi yapabilirsiniz.

Ek Hesap Günlük ve Aylık Faiz Oranları

Ek Hesap limitinizden yapacağınız harcamaların günlük faiz oranı %1.25, KKDF %15, BSMV %5’tir. Taksitli borçlarınızın son ödeme tarihinin geçmesi halinde aynı oran üzerinden günlük faiz uygulanmaya devam edilir.

Ek Hesabınızdan kullandığınız limit için faiz oranı, vergiler ve geri ödeme tutarını Vakifbank.com.tr adresinde yer alan Hesaplama Aracını kullanarak öğrenebilirsiniz.

VakıfBank Ek Hesap Nasıl Kapatılır?

Ek Hesabınızı kapatmak için borç bakiyenizi sıfırladıktan sonra;

  • VakıfBank şubelerinden yazılı başvuru ile hesabınızı kapatabilirsiniz
  • 0850 222 07 24 numaralı müşteri hizmetlerinden hesap kapatma talebinde bulunabilirsiniz
Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası