Tünelde Radar Cezasına Mahkemeden ‘1 Km Makul’ İptali

0

Sinop – Samsun Karayolu’nda mart ayında özel otomobili ile seyir halinde giden Avukat Ali Can Çiçek, Demirci Köyü Tüneli’nden geçtiği sırada 122 km’lik hızı yüzünden radara yakalandı. Radar cezası olarak Avukat Çiçek’e, 206 TL idari para cezası uygulandı.

Mart ayında Demirci Köyü Tüneli’nde yediği ceza haziran ayında Avukat Çiçek’e tebliğ edildi. Çiçek, cezai işleme mağruz kaldığı bölgede herhangi bir tabela veya radar kontrol levhasını bulunmadığını belirterek uygulanan 206 TL’lik ceza tutarına itiraz etti. Çiçek, Sinop Sulh Ceza Hakimliği’ne verilen kararın iptal edilmesi için başvuru yaptı. Başvuru sonrasında Sinop Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, cezai işlem uygulanan bölgede toplamda 27 radar kontrol ve radar levhası bulunduğunu belirtti. Şehirler arası bölünmüş yollarda hız limitinin 110 km olduğunu kaydeden Bölge Trafik Müdürlüğü, Avukat’a uygulanan 206 TL’lik cezai işlemin hukuka uygun olduğunu savundu.

Mahkeme: Hukuka Aykırı

Sinop Sulh Ceza Hakimliği ise kararında, şehirler arası yollarda otomobillere uygulanan hız limitinin 110 km olduğunu, bu hız limitine bağlı olarak %10 yasal toleransın olduğunu belirten mahkeme, tolerans ile birlikte sınırın 121 km olduğunu belirtti. Avukat Ali Can Çiçek’in, Demirci Köyü Tüneli’nde radara yakalandığı sırada hızının 122 km olduğunu ve sınırı sadece 1 km ile aştığına dikkat çekti. Sinop Sulh Ceza Hakimliği, 122 ile radara yakalanan avukatın 1 km’lik hız aşımının makul karşılanabileceğine dair karar verdi. Böylece Avukat Ali Can Çiçek’in ceza itirazını yerinde ve makul bulan Sinop Sulh Ceza Hakimliği idari para cezasını kaldırdı. Sonuç sonrasında açıklama yapan avukat kararın diğer sürücüler için de emsal olduğunu kaydederek, sürücülerin her zaman hakkını aramasını istedi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası