Tesla’nın Yeni Fabrikası İçin Yer Belirlendi

0

Tesla’nın yeni fabrikası hakkında açıklama yapan şirket CEO’su Elon Musk, 4. Gigafactory üretim tesisi için Berlin şehrinin seçildiğini ve fabrikanın şehrin dışında kurulacağını belirtti. Bu Gigafactory’nin 2021 yılından önce faaliyete geçeceği düşünülüyor. Tesla’nın CEO’su olan Elon Musk, yaptığı açıklamayla şirketin lityum-iyon pil ile elektrikli otomobillerinin üretimini gerçekleştirecek 4. Gigafactory üretim tesisi inşasıyla alakalı konuştu. Almanya’nın Berlin şehrinde planlanan fabrikaya ilişkin bilgiler verdi.

Çin Şangay’dan Sonra Tesla’nın Yeni Fabrikası

Elon Musk, açıklamasında Çin’in Şangay şehrinde Tesla’nın kurduğu 3. Gigafactory inşaatının ise bittiğini beyan etti. Yakın zamanda yapılan bir başka açıklamada ise ABD’nin New York Eyaletinde bulunan SolarCity tesisinin yenilenmesiyle oluşturulan 2. Gigafactory’nin toplam maliyetinin 800 milyon doları aştığı açıklanmıştı. Tesla ilk Gigafactory’sini ise, 2016 yılında Reno, Nevada’da açmıştı. Bu ilk fabrikadaki yapım çalışmaları da halen daha devam ediyor.

Tesla'nın Yeni Fabrikası İçin Yer Belirlendi

4. Gigafactory İçin Avrupa Önceden Belirlenmişti

Şirket CEO’su olan Elon Musk, daha önce yaptığı açıklamalarda da Tesla’nın 4. Gigafactory’sini Avrupa’da bir yerde inşa edeceğini söylüyordu. Gelen tahminlere göre Almanya’nın özellikle otomobil endüstrisi üzerinde bulunan hakimiyeti, Musk’ın bu kararı almasına etki etti.

Elon Musk, ayrıca dünya üzerinde 10 ya da 12 Gigafactory kurmak istediğini beyan etmişti. Tesla, daha önceki bir raporunda Avrupa’da kurulacak 4. Gigafactory’nin 2021 yılına dek faaliyete geçmesinin planlandığını açıklamıştı. Tesla, Model Y ve Model 3 sedan otomobillerinin üretimini gerçekleştirecek Şangay Gigafactory’si için de buna benzer bir tarihi öngörmüştü.

Almanya’da kurulması planlanan yeni Gigafactory, aslına bakılacak olursa Tesla’nın dördüncü fabrikası niteliğini taşımıyor. Çünkü Tesla şu an için tüm araçlarını ABD California’da bulunan eski Fremont Toyota tesisi içerisinde birleştiriyor.

Bunun yanında Fremont tesisine yakın bir konumda koltuk fabrikası da faaliyette bulunuyor. Tüm bunlara ek olarak ABD California, Lathrop’ta başka bir tesisin daha inşası halen devam ediyor. Elektrikli otomobil devi Tesla’nın, Nevada’da bulunan ilk Gigafactory’si ise bu hafta yine ABD’de tartışmalara konu oldu. Bu tartışmalarda devasa fabrikanın bölgede önemli sorunlara neden olduğu iddiaları yer aldı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası