Tesla Yeni Lazer Silecek Patenti İçin Başvuru Yaptı

4

Tesla, yine son derece ilgi çekici ve oldukça yenilikçi bir proje ile gündeme gelmeyi başarırken aldığı lazer silecek patenti merak uyandırdı. Tesla’nın aldığı bu yeni temizleme sistemi patenti içerisinde bulunan ürünü yeni tanıttığı Cybertruck’de mi yoksa ileride çıkaracağı bir model de mi kullanacağı ise henüz daha bilinmiyor.

Bir kısım insanın görünüşünde bulunan gariplik nedeniyle oldukça eleştirdiği Tesla Cybertruck, bu eleştirilere karşın çok yoğun ilgi gördü ve çağının daha ilerisine ait bir araç olarak değerlendirmelere tabi tutuldu. Tesla’nın yeni aldığı patentteki sistemi de Cybertruck model araçları için kullanacağı yönünde tahminler bulunuyor.

Dokümanlarda Görüldü

ABD’nin Patent ve Marka Bürosu tarafından yakın bir zaman önce yayınlanan doküman içeriklerine göre Tesla, araç camlarını temiz tutabilmek amacıyla tasarlanan çamur temizleyici lazer patentini almış.

Lazer sisteminin çalışma şekli ise şu şekilde gerçekleşiyor; arabanın etrafında yer alan küçük kameralar ön, yan ya da arka cam üzerinde çamur lekesi tarzı iz tespit ederse sistem devreye giriyor. Sistem yazılımı çamurun temizlenmesine yönelik bir süre belirliyor ve temizlenecek yerlerin üzerine temizleme sağlanması için lazer ışınları gönderiyor

Bu lazer ışınları elbette araç camlarına ya da araç içinde bulunanlara zarar vermeyecek düşüklükte güce göre ayarlanmış derecede. Sistem toz ya da ince çamur gibi daha basit kirler de oldukça kısa süre ve düşük şiddetle lazer ışınları gönderirken güvercin dışkısı, kalın çamur gibi kirlere karşı biraz daha uzun süre ve şiddetle lazer ışınları gönderiyor.Tesla Yeni Lazer Silecek Patenti İçin Başvuru Yaptı

Tesla Yeni Lazer Silecek Patent Açıklaması

Patent açıklamasında “Temizleme sistemi güçlü, hızlı ve kimyasal içeriği bulunmayan bir çözüm getiriyor” ifadeleri yer alıyor. Bunun yanında Tesla’nın bu lazerleri aracın kaput, çamurluk gibi yerlerinde konumlandıracağına dair çizimler de bulunuyor.

Ayrıca bu patente konu temizleme sisteminin güneş panellerini temizleme amacıyla kullanılabileceği de iddia ediliyor. Güneş panelleri üzerinde meydana gelen kirler, bu panellere gelen ışık miktarını azaltarak etkili çalışmaya engel oluyor. Bu temizleme sistemindeki lazerlerin güneş panelleri üzerinde de kullanılması, daima en yüksek verim ile çalışmayı sağlayabilir.

Bunları da beğenebilirsin
4 Yorumlar
  1. Yaman Sarısaman diyor

    bakın hele ne diicem, ben de kış lastiği-zincir-ahtapot-örümcek vs. takmayan, normal lastikle her türlü buzlu-karlı-çamurlu yolda gidebilen bi sistem icad ettim lakin lastikçiler beni düdükler diye sistemi açıklamaya korkuyom

  2. Orhan diyor

    Tesla diyorsa yapar abi.

  3. Sinan diyor

    İşin içinde Tesla varsa arkadaş her şey mümkün olabilir. Lazerli silecek vs yeni teknolojik gelişmelerden sonra bana hiçte absürt bir proje olarak gelmiyor. Keşke Türkiye’de de uygun fiyatlara alınabilseydi.

  4. Remzi diyor

    Tesla zaten ürettiği elektrikli otomobiller ile sektörü o yöne doğru sürüklemeyi başardı. Eğer bu şirket kurulmasaydı elektrikli modellerin gelişimi en az bir 10 yıl daha geriden gelirdi. Normal de başka şirket olsa Lazer Silecek bana absürt bir proje olarak gelirdi ama işin içinde Tesla olunca insan umutlanıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası