Tesla Otomobilleri İnsanlarla Konuşmaya Başlayacak

0

Tesla’nın yaratıcısı Elon Musk zeki, mizahı seven ve sahip olduğu kişilik ile herkes tarafından takdir gören birisi. Elon, Tesla otomobillerin gelecek vizyonunu ortaya koyan detayları paylaştı. Musk’ın Twitter üzerinden paylaştığı videoda Tesla Model 3 yakınında bulunan insanlarla konuşuyor. Musk yapmış olduğu paylaşımına Tesla araçları konuşacak ve gaz çıkaracak yorumunu ekledi. Otomobiline klasik korna sesleri yerine keçi sesi ve osuruk sesleri ekleyen Musk’tan böyle bir yorum gelmesi de normal karşılandı.

Elon Musk elektrikli otomobilleri tasarlayarak hayatımıza girmesini sağlayan öncülerden Tesla’nın en önemli ismi. Tesla geliştirmiş olduğu elektrikli otomobillerde yapay zekânın etkin olarak kullanılmasına da ayrıca önem veriyor. Elon Musk’ın paylaşmış olduğu video tiwettinde Tesla Model 3’ün çevresindekiler ile konuştuğun görülüyor.

Konuşan Otomobiller Yakın Zamanda Geliyor

Tesla otomobillerinde kullanmayı tasarladığı yapay zekâ tasarımlarının otonom bir sürüş desteği sağlamasını hedeflemişti. Ancak bunu daha ileri taşıyarak sürücüye yol arkadaşlığı yapabilecek yapay zekâ teknolojisine geçiş yaptığı görülüyor. Elon Musk tarafından yapılan paylaşımda “Bu gerçek bir videodur. Tesla yakında insanlarla aynı bu şekilde konuşacak.” Yorumunu ekledi. Paylaşımda gösterilen videoyu izleyenlerin “Orada bakıp durma, haydi atla.” diyen bir arabanın yanına yaklaşması düşüncesinin ürpertici bir yönü bulunuyor.

Tesla Otomobilleri İnsanlarla Konuşmaya Başlayacak

Fakat Elon Musk daha sonra paylaştığı tweet’te Tesla otomobiller Transformers filmlerinde bulunan robotların bile yapamadığı şeyleri yapacak yorumunu yaptı. Musk, mesela Tesla’lar “osurabilecek” dedi. Elon Musk’ın mizahi kişiliği bilindiği için bu yorum oldukça fazla beğeni alırken, Tesla’nın üzerinde çalışmış olduğu yapay zekâlı Model 3 videosu ile gelecek vizyonu da gözler önüne serilmiş oldu. Önümüzdeki dönemlerde Tesla otomobillerde daha ne gibi enteresan özellikler tasarlanacağını zamanla göreceğiz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası