TEB Sim Kart Bloke Kaldırma

0

Günümüz koşullarında mobil bankacılık ve internet bankacılığı kapsamında yapılan güvenlik düzenlemeleri nedeniyle, sim kartlarında yapılan değişiklikler ya da GSM şirketi değişiklikleri durumlarında sim kartlarında blokeler meydana gelmektedir. Sim kartı ya da GSM şirketi değişikliklerinde durumun bankaya bildirilmemesi durumlarında sim kartlarına uzun süre bloke konulması söz konusu olmaktadır. TEB Sim Kart Blokesi Kaldırma işlemlerinin yapılabilmesi için yazının devamında yer alan adımlar yapılarak Sim Kartı Bloke sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Böylelikle elektronik ortamlarda kolaylıkla bankacılık işlemleri sürdürülebilir.

1 Nisan 2016 tarihinden itibaren uygulamaya koyulan 4.5G teknolojisine geçiş itibariyle birçok bankacılık işlemi kullanan müşteriler, bloke sorunlarıyla karşılaşmaya başlamıştır. Çünkü 4.5G ‘ye uyumlu olmayan Sim kartları sebebiyle kart değişikliklerinin yapılması kart blokelerini ortaya çıkardı. Bu durumda da bir çok TEB müşterisi online bankacılık işlemlerini gerçekleştiremedi. Türkiye Ekonomi Bankası, müşterilerinin karşılaşmış olduğu bu soruna değinerek çözüm yollarını paylaşmıştır.

TEB Sim Kart Bloke Kaldırma Nerelerden Yapılır?

  • TEB Şubeleri
  • TEB ATM’leri
  • TEB Çağrı Merkezi : 0850 200 06 66
  • TEB İnternet Bankacılığı
  • TEB Mobil Bankacılık

TEB müşterilerinin, bulunmuş oldukları lokasyona göre en yakın TEB şubesine gitmeleri ve sim kartlarında meydana gelen bloke probleminin giderilmesi için müşteri temsilcisine talimat vermeleri gerekir. Ayrıca TEB ATM’lerine gidilerek ya da çağrı merkezi aranarak da Sim kartı bloke kaldırma işlemleri talebinde bulunulabilir.

TEB Sim Kart Blokesi Kaldırılmazsa Ne Olur?

TEB Sim Kartı bloke sorununun ortadan kaldırılmaması durumunda bankacılık işlemlerine ait birçok kullanım imkanı kısıtlanacaktır.

  • 3D Secure alışveriş güvenirliliği sistemi
  • TEB İnternet Şubesi Giriş İşlemleri
  • TEB Mobil Bankacılık İşlemleri
  • TEB SMS bankacılığı
  • TEB Şifre İşlemleri

TEB Sim Kartı Blokesi sorununun devam etmesi durumunda yukarıda yer alan birçok işlem yöntemi geçersiz sayılacaktır.

TEB Çağrı Merkezi ile Sim Kart Bloke Kaldırma

TEB telefon bankacılığı sistemlerinin kullanılmasıyla sim kartları blokesinin kaldırılması için 0850 200 06 66 çağrı merkezi numarası kullanılmaktadır. Çağrı merkezi numarasının aranması sırasında bloke edilen sim kartının kullanılması, sesli yanıt sistemi tarafından otomatik yönlendirme sağlayacaktır. Ama bloke olan sim kartı haricinde farklı numara üzerinden işlemlerin yapılmasında T.C. kimlik numarası ya da TEB banka kartı bilgileri istenilmektedir.

TEB İnternet Bankacılığı ile Sim Kartı Bloke Kaldırma

TEB internet şubesiyle, mobil bankacılığı sistemini kullanılarak TEB Sim Kartı Bloke Kaldırma işlemleri yapılmaktadır. https://www.teb.com.tr web adresi üzerinden giriş yapılarak T.C. kimlik numarası ile bankacılık müşteri numarası girilerek sisteme giriş sağlanır. Daha sonrasında sim kartı bloke kaldırma işlemleri hakkında talimat oluşturulur.

TEB ATM’ler Üzerinden Bloke Kaldırma

TEB’e ait ATM’ler kullanılarak, TEB Sim Kartı Bloke Kaldırma işlemleri yapılabilmektedir. Mevcut bankaya ait kredi kartı ya da banka kartı ile ATM’lere giriş yapılmasıyla sim kartlarının blokesinin kaldırılması için menüye giriş yapılarak ATM yönlendirmesiyle bloke iptali talimatı verilmelidir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası