Araba Farı Nasıl Temizlenir?

1

Araba farı neden temizlenmeli? Araba farları kirlendiğinde ve sarardığında performans kaybına uğrar. Özellikle gece araba kullanırken büyük önem taşıyan farlar yoldaki engelleri, kasisleri ve diğer araçları fark etmemizi ve aracımızın diğer araçlar tarafından fark edilmesini sağlar. Bu nedenle farların temiz ve parlak olması önem arz eder. Araba farı nasıl temizlenir? detaylıca inceliyelim.

Araba farları, polikarbon camdan üretilmiştir ve güneş ışığından korunması için üzeri akrilikle kaplanmıştır. Ancak zaman içerisinde tozlar ve güneşin etkisi sebebiyle bu akrilik aşınmaya başlar, böylece de sararma ve kirlenmeler meydana gelir. Nihayetinde farın aydınlatma gücü de azalmış olur. Araba farlarının temizliği için tamirciye götürmek de bir çözüm yoludur. Ancak bu maliyetli bir seçimdir. Bunun yerine evde uygulanabilecek çözümler mevcuttur.

Öncelikle farı temizlemek için gerekli malzemeler; sıvı pasta, maskeleme bandı, su zımparası, plastik cilası, polisaj makinesi. Bu malzemeler temin edildikten sonra farın etrafı maskeleme bandır ile bantlanır. Bundaki amaç arabanın boyasına zarar vermemektir. Sonrasında istediğiniz büyüklükte kesilmiş zımparalar ile camın üzeri hafif ıslatılarak zımparalama işine başlanır. Cam pürüzsüz hale gelene kadar işleme devam edilir. İşlem sonunda suyla temizlenir. Daha sonra polisaj makinesiyle pastalama camı iyice temizlemek için işlemi yapılır. Ancak bu zorunlu bir işlem değildir, bu işlem atlanarak direkt cila işlemine de geçilebilir. Cila işlemi için en önemli nokta plastik cilası kullanmaktır. Bu fardaki akrilik ile aynı görevi gördüğü için camı koruması açısından önemlidir. Bir sünger yardımıyla far parlayana kadar işlemi devam ettirin.

Daha Kolay Bir Yöntem Yok Mu?

Araba farı nasıl temizlenir? sorusuna farklı ve daha basit çözümler mi arıyorsunuz?. Bu malzemeleri edinemiyor ya da zorlanacağınızı düşünüyorsanız bu işlemin kısa yollarından biri de far temizleme mendillerini kullanmaktır. Önce temizleme mendiliyle far temizlenir, sonrasında ise parlatıcı bir mendille işlem tamamlanır. Bir diğer pratik yol ise diş macunudur. Peki araba farı nasıl temizlenir? Öncesinde far suyla ıslatılır. Diş macunu mikrofiber bir bez yardımıyla farın üstüne yayılır ve su yardımıyla far temizlenir. Soru ve önerileriniz için yorum kısmını kullanabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Serdar Kaya diyor

    Diş macununun üzerine far temizleme yöntemi tanımam.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası