Senet Karşılığı Kredi Veren Bankalar ve İkrazatçılar

1

Eğer birikmiş paranız ve herhangi bir yatırımınız yoksa zor zamanlarda kredi çekmek en mantıklı çözüm olabilir. Ancak kredi başvurusu yapmak isteyenlerden bankaların talep ettiği kriterler bu seçeneği imkansız kılabilir. Öte yandan piyasada senet karşılığı kredi veren kişiler sayesinde kredinizi çekebilirsiniz. Bu yöntem, paraya ihtiyacı olan birçok kişinin de kurtarıcısı olmaktadır. Ancak bu durumu suiistimal eden çok sayıda da dolandırıcı olduğu için dikkatli olmakta fayda vardır.

Senetle kredi veren çok sayıda kişi bulunur. Bunların büyük bir çoğunluğunun tefeci ile eşdeğer olduğunu unutmamak gerek. Yüksek faiz oranları, acımasız geri ödeme koşulları ile sizi köşeye sıkıştırmaya çalışırlar. Acil para ihtiyacı durumunda bu bir çözüm gibi görünse de sonrasında altından kalkamayacağınız daha büyük borçlara yol açabilir.

Senet Karşığı Para Veren İkrazatçılar

Özellikle büyük şehirlerde senet karşılığı para veren yerler çok daha yoğunluktadır. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Kocaeli, Manisa ve Diyarbakır şehirlerinde senetle kredi alabilirsiniz. Faktöring şirketleri, kuyumcular, sanal tefeciler ve ikrazatçılar senet karşılığı kredi vermektedir. Tefecilere hiç bulaşmadan da senet yaparak borç para alabilirsiniz. Bunun yolu ise ikrazatçılara başvurmaktan geçmektedir.

İkrazatçılar senet karşılığı kredi almak için en uygun yöntemdir. Bu kişiler tüm faaliyetlerini izinli olarak yürütürler. Senet ya da taşınmaz karşılığında borç para verirler. Bunu yaparken de belli oranda faiz uygulayabilir ya da komisyon alabilirler. Borç para verme işlemi ile profesyonelce uğraştıkları için bu konuda uzmandırlar. Aracılık bedeli dışında da herhangi bir yaptırım uygulamaz, süreci sizin için zorlaştırmazlar.

Bu kişiler 5000 TL üzerinde ihtiyaç kredisi vermektedirler. İhtiyacınızın büyüklüğüne göre farklı miktarlarda kredi talep edebilirsiniz. Çekeceğiniz kredi 10.000 – 15.000 ya da daha fazla olabilir. Yine de öncelikle bu kişileri tercih etmeden önce bankadan kredi çekmek gibi diğer seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Acil Nakit Veren İkrazatçı Yasal Yöntem

Senetle para veren kişiler, yani tefeciler, kuyumcular ve faktöring firmaları size imza karşılığında borç verirler. Genelde uygulanan faiz oranları geri ödeyemeyeceğiniz kadar yüksektir. Ancak senet karşılığı borç almadan önce çevrenize sorup soruşturarak güvenilir kişileri keşfedebilirsiniz. Öte yandan ikrasat firmaları resmi olarak bu işi yaptıkları için yasalara uygun olarak hareket etmektedirler. Senet yaparak kredi almadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır:

Borç almaya karar verdiğinizde yapacağınız her işlem için ayrı senet düzenlemelisiniz. Senet karşılığı eşya alıyorsanız bu durumda da her bir parça eşya için ayrı senet talep etmelisiniz. Ayrıca senedin nasıl düzenlendiği de büyük önem arz etmektedir. Her bir senedin uygun biçime sahip olduğundan emin olmalısınız. Senetlerin üstünde ‘’Nama yazılıdır, ciro edilemez’’ ibaresinin bulunması gerekir. Bu ifade yer almıyorsa imza atmamanız gerekir.

Senet, resmi geçerliliği olan bir belgedir. Dolayısıyla alacaklı kişiye belli haklar tanıdığı gibi size de hukuksal açıdan haklar vermektedir. Senet imzaladıktan sonra 7 gün içinde vazgeçme hakkı ve senedi iptal etme özgürlüğüne sahipsiniz. Senet karşılığı kredi alıyorsanız her bir bölümü doldurmaya, iki taraf da imzalamadan önce tekrar okumaya özen göstermelisiniz. Borcunuzu ödedikçe senetlerinizi teslim alırsınız. Her teslim alma aşamasında size verilen senedin üstündeki imzanın size ait olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Eğer acil nakit ihtiyacı gibi bir durum varsa birçok kişinin uyguladığı yöntemi uygulayabilirsiniz. Senet karşılığı kredi çekmek yerine senetle eşya satışı yapan yerlerden alıveriş yapabilirsiniz. Satın alacağınız mobilya, beyaz eşya ya da elektronik aleti piyasada satarak acil ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Sonrasında da borçlarınızı taksitle ödeyerek ihtiyacınızı karşılamış olursunuz.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Lokman diyor

    Slm bana acil 25 bin lira para lazım yardımcı olursanız sevinirim saygılar

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası