Rize Emniyet Müdürü: Cam Filmi Yasağına Uymayacağız

0

Son zamanlarda en çok konuşulan cam filmi yasağı ile ilgili bir açıklamada Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nden geldi. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, yasakla ilgili uygulanan denetimler hakkında bilgiler verdi. Verdi, Hükümetten bir açıklama gelmeden önce de okul servis araçları dışında herhangi bir araca işlem yapılmadığını belirtti. Şu an için Rize Emniyet Müdürlüğü’nün yönetmeliğe uymayacağı da sözlerine ekledi.

Sürekli değişikliğe gidilen cam filmi yasağının tekrardan çıkış amacı terör olaylarına yönelikti. Özellikle doğu bölgelerinde araç içine yerleştirilen varillerin ve bomba düzeneklerinin görülmemesi sebebiyle yasak tekrar gelmiş oldu. Cam filmi yasağının bir diğer nedeni ise okul servis araçlarında yaşanan istismar ve çocuk unutulma olaylarıydı. Sürekli değişkenlik gösterilen kararlarla ilgili Rize Emniyet Müdürü ise cezai işlem yerine vatandaşları uyarma yoluna gittiklerini belirtti.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, okul servislerin de kullanılan cam filmlerin de ise uyarı yerine direk işlem yapıldığını söyledi. Verdi, son zamanlarda yaygınlaşan araçta çocuk unutma ve istismar olaylarından sonra bu kararı alma gereği duyduklarını ifade etti. Yasakla ilgili orjinal cam renklerindeki esnekliğe de değinen Verdi, fabrika çıkış siyah cam olan araçlar için de belli bir sınırı olduğunu belirtti. Verdi, fabrika çıkış cam filmi olan araçlarında gün ışığında aracın içinin görünmesi koşulunun olduğunu söyledi.

ABARTILI EGZOZ SESİNE YAPTIRIM

Son zamanlarda egzoz gürültüsü sebebiyle bir çok şikayetin geldiğini bildiren Altuğ Verdi, egzoz denetimlerinin son zamanlar da arttırdıklarını belirtti. Ses yüzünden görüntülü veya ihbar şeklinde gelen tüm şikayetleri değerlendirdiklerini belirten Emniyet Müdürü, cezai işlem hakkında da bilgi verdi. Gelen ihbar üzerine kesilen cezaları ‘gürültü kirliliği’ sebebi ile ceza yazabildiklerini belirten Verdi, egzoz cezasının trafik ekipleri tarafından tespit edilip yazılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Verdi, son olarak Rize’deki tüm emniyet teşkilatı araçlarının tepe lambalarının sürekli yanık vaziyette bırakmaları hakkında açıklamalar da bulundu. Resmi ekiplerin sürekli görünür olması gerektiği için tepe lambalarının sürekli açık olması emrini direk Verdi vermiş. Verdi bu uygulamanın caydırıcı ve vatandaşlar için de güven doğurduğunu sözlerine ekledi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası