Renault Scenic’in Geleceği Belirsizliğini Koruyor

0

Son bir kaç yıldır otomotiv sektörünün neredeyse en değerlileri haline gelen SUV ve Crossover’lar sektörü domine eder hale geldi. Bu modellere olan talepte her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu yüzden Fransız üretici Renault’un, Scenic ve Grand Scenic modelleriyle alakalı oldukça kararsızlık yaşadığını öğrendik. 2016 yılında ortaya çıkan otomobilin 4. jenarasyonununda 2022’ye kadar satılması hedefleniyor. Malesef ki bu 4. jenarasyon Türkiye’ye gelmedi bile.

2022’den sonra da Scenic ve Grand Scenic versiyonlarının üretilip, üretilmeyeceği ise halen belirsizliğini korumakta. Geçtiğimiz yıllar da Fransız üreticiye oldukça kar getiren ve büyük satış miktarlarına ulaşan otomobil, markaya büyük yarar sağlamıştı. Fakat SUV modellere olan ilgilinin her geçen gün artması satışların her geçen gün gerilemesine sebep oldu. Yabancı bir kaynağa açıklamalar da bulunan şirketin patronu Thierry Bollore; ”Renault, sadece SUV model sunup sunmamanın kararsızlığını  yaşıyor. Yani MPV modellerinin geleceği şu an itibariyle belirsizliğini korumakta.” ifadelerine yer vermiş. Fakat şirket CEO’sundan edinilen bilgilere göre, MPV modellerinin sonlandırılmasını istemediği yönündeymiş. Çünkü CEO, müşterilere çok çeşitli ürün sunmanın daha yararlı olacağını söylüyormuş.

Renault Scenic'in Geleceği Belirsizliğini Koruyor

Scenic Satışları Devam Edecek

Thierry Bollore, açıklamalarının devamında Scenic ve Grand Scenic modellerinin tatminkar satış rakamlarına ulaştıklarını, bu yüzden de 2022’ye kadar satışların devam edeceğini belirtiyor. Fakat sonrası için herhangi bir plan yapılmamış. Scenic ve Grand Scenic modellerinin yıllık satış rakımları 105.000 adet civarında. Fakat geçmiş zamana baktığımız da 2004 yıllarında araç satış adetleri 320.000 adete kadar çıkmış. Her ne kadar satış rakamları halen tatmin edici düzeylerde seyretse de satışlarda yabana atılmayacak kadar da bir düşüş söz konusu. MPV segmentinin oldukça kan kaybettiğini söylemek yanlış olmaz fakat bu segmentin öldüğü de söylenemez. Öyle ki Alman otomotiv devi Mercedes’de geçtiğimiz günler de yeni B Serisi’nin tanıtımını yaptı ve bir çok firma da bu modelleri sunmaya hız kesmeden devam ediyor.

Renault Scenic'in Geleceği Belirsizliğini Koruyor

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası