Porsche Yeni 911 Turbo Prototip Tanıtımı

0

Alman otomobil markası Porsche Yeni 911 Turbo tanıtımını yaptı. Yeni Joerg Bergmeister Cabriolet’in tanıtımı firmanın sosyal medya hesaplarından biri üzerinden fotoğraf paylaşımı yapılarak gerçekleştirildi. Prosche, yeni ikonik aracı 992 nesil 911 Carrera ve Carera S’in tanıtımını geçtiğimiz yıl yapmıştı. Yeni nesil 911 Turbolar için birden fazla prototip üzerinde çalışıldı.

İki yeni prototip üzerinde geçen yıldan bu yana çalışmalarını sürdüren Alman otomobil markası, 922 Porsche 911 Turbo’nun bazı prototip modellerini, İnstagram hesabından paylaştı. Porsche’nin sosyal medya hesabından paylaştığı görsellerin, Fransa’nın Nice kentinde bulunan sürüş geliştirme merkezinde çekildiği anlaşılıyor. Üç fotoğraftan birinde yeni Joerg Bergmeister Cabriolet göze çarpıyor.

Yeni ve Elbette Daha Güçlü

Firma tarafından görselleri yayınlanan yeni 992 nesil 911 Turbo araçlar hakkında, herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadı. Yeni ve daha güçlü olarak karşımıza çıkacak olan aracın, şimdiye kadar gelen bilgilerle, bahar aylarında yollarda görülmeye başlanacağını söyleyebiliriz.

Gelen haberler arasında, yeni Porsche’nin motorunun çift turbo şarjlı ve 3.8 litrelik yatay 6 pistonlu olacağı da var. 641 beygir gücünde olacak motor, 779 Nm çekiş gücüne de sahip olacak. Resmi olarak doğrulanmayan bu bilgilerin kesin olmadığını hatırlatalım. Ancak, yeni aracın turbo versiyonları 600 beygir gücünün de üzerine çıkacaktır.

Porsche Yeni 911 Turbo 2,5 Saniyede 100 Km/Saat Hıza Ulaşabiliyor

Yeni araç, 100 km/saat hıza sadece 2,5 saniyede çıkabilecek. Bu performans, hali hazırda varolan nesilden daha yüksek bir performans. 992 nesil 911 Turbo aracın hızının saatte maksimum 329 Km. olacağı da belirtiliyor.

Firma tarafından 911 modelin tasarımında, ufak tasarım farklılıkları dışında önemli bir değişiklik yapılmıyor. Bu konuda geleneksel yapısını bozmayan firma, tasarımının kusursuz olmasa da kusursuza çok yakın olduğunu düşünüyor. Prototipler için de aynı şeyleri söylemek mümkün.

Alman firmanın, Porsche Yeni 911 Turbo aracının, arkadan itişli olacağı ve Porsche aktif süspansiyon yönetimi özelliğinin bulunacağı gelen haberler arasında yer alırken; yine söylentilere göre araç dört çeker olacak ve araçta 8 tane ileri otomatik vites kutusu olacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası