2020 Lincoln Aviator Uçuşa Hazır

0

Ford Motor Company tarafından kurulan ve lüks araç üretimi gerçekleştiren Lincoln markasının uzun zamandır beklenen SUV modeli 2020 Lincoln Aviator, Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Markanın dizayn ve tasarım patronu olan David Woodhouse’un açıklamalarına göre, aracı tasarım ekibi geçmişte kullanılan uçak mühendislikleri göz önüne alarak oluşturmuş. Konsol bölgesine konumlandırılan tüm gösterge panelleri pilotlara özel saat üretimi yapan Bell and Ross firmasının tasarımlarından etkilenilerek elden geçirilmiş. Tasarımda kullanılan şık ahşap malzemelerin arasına yerleştirilen alüminyum malzemeler de, eski uçak tasarımlarından esinlenerek uygulanmış. SUV modelin koltuklarında desenler ise adeta uçak pistlerini andırıyor. Ayrıca Aviator modelin de eski pilotların ‘cam kokpit’ ismini verdiği bir de tasarım bulunuyor. Bu tasarım da bünyesinde 12.3 inç’lik bir yapıda gösterge paneli ve HUD sistemi de barındırıyor.

2020 Lincoln Aviator Tanıtıldı

2020 Lincoln Aviator modelinin oldukça dikkat çekici bir tasarıma sahip olduğunu sanırım hiç kimse görmezden gelemez. Öyle ki SUV model katıldığı Los Angeles Otomobil Fuarı’nın da göz bebeği olmuş durumda. Tasarım patronu da verdiği bir röportajda; ”Aracın tasarımında yer alan ve geriye doğru eğim kazanan hatlar Aviator modelinin uçmaya hazır olduğunun kanıtı.” açıklamalarında bulundu. Gerçekten de tasarımda yer verilen siyah sütunlar aracın gövdesinde adeta kaybolurken, aracın etrafını çepeçevre kaplayan yatak hatlar oldukça atik bir hava kazandırmış araca. İç tasarıma göz gezdirdiğimizde ise bizi oldukça büyük, rahat sürücü ve yan koltuk karşılıyor. Bu iki devasa koltuklar masaj, ısıtma ve soğutma sistemlerine de sahipler. Arka kısımda yer alan yolcu koltukları ise ön koltuklara oranla daha küçükler ve malesef ısıtma, soğutma gibi özellikleri de bünyelerinde barındırmıyorlar. En arkada yani 3. sıraya yerleştirilen koltuklar ise çocuk koltuğu gibi duruyor ve bu kısımların bu kadar dar olması dış tasarımdan sonra hayal kırıklığı yaratıyor.

2020 Lincoln Aviator Tanıtıldı

2020 Lincoln Aviator Detayları

SUV modelin ön kısmına baktığımız zaman ilk dikkat çeken şey kocaman bir ızgara yapısının olması. Buna rağmen araçta kullanılan LED ön farlar oldukça küçük görünüyor. Kullanılan LED far yapısı ise adaptif bir yapıda. Yani sürüş esnasında yolun durumuna ve sürücünün şekline göre far otomatik büyüyüp küçülebiliyor. Aracın kaputunun altında ise benzinli bir hazneye sahip çift turbolu 3.0 litrelik bir V6 motor bulunuyor. Bu motor otomatik şanzımana sahip 10 ileri bir vites sistemi ile besleniyor. Bu sistemde araca 400 beygirlik bir güç üretiminin yanı sıra 542 Nm tork değeri de sunuyor. Araç arkadan çekiş sistemine sahip. Bu değerler sizi memnun etmediyse SUV modelin PHEV türevi olan, 450 beygirlik bir güç üretimi ve 813 Nm tork değerlere sahip olan seçeneği de satın alabilirsiniz.

2020 Lincoln Aviator Tanıtıldı

Aviator modeli aslında Amerika’lı üreticinin ilk PHEV modeli olma ünvanınada sahip. Ayrıca markanın Phone As A Key sistemi de ilk kez Aviator’da kullanılıyor. “Phone As A Key” sistemi nedir? diye soracak olursanız bu sistem akıllı telefonların araç anahtarı yerine geçmesi diyebiliriz kısaca. Lincoln markası tarafından geliştirilen Lincoln Way uygulamasını telefonlarında kullanan müşteriler anahtar arama derdine düşmeyecek. Ayrıca sistem içerisin de sürücülerin araçlarını sadece açma/kapası da bulunmuyor. Sürücüler uzaktan bagaj açma/kapama ve uzaktan çalıştırma gibi özellikleri de uygulama üzerinden kullanabiliyor. Bu şık ve oldukça konforlu yapıdaki SUV modelin satış fiyatları ve ne zaman piyasaya sürüleceği ise henüz açıklanmadı.

2020 Lincoln Aviator Tanıtıldı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası