Nissan 370Z Revize Oldu 750 Beygirlik Bir Canavar Doğdu

0

Nissan 2009 yılından beri üretimini gerçekleştirdiği Nissan 370Z modelini revize etti. Yeni 370Z ile asfalt adeta bir canavar kazandı. Nissan’ın 2020’de asfalta çıkacak olan modeli 370Z tam 750 beygir gücünde.

The Nissan Global Time Attack TT 370Z

Yeni model adı The Nissan Global Time Attack TT Nissan 370Z. İsminin hakkını vermek üzere geliştirilen model 2009’dan beri Nissan’ın ürettiği araçtan esinlenerek geliştirildi. Motor ve model olarak performans tutkunlarını her zaman tatmin etmiş olan 370Z Ford Mustang Shelby’den yalnızca 10 beygir daha az güç üretiyor.

Bu alanda lider hâlâ Ford Mustang Shelby GT500. Ancak unutmamak gerekiyor ki arada yalnızca 10 beygir güç var. Kullanıma bağlı olarak iki araç da birbirleri ile yarışabilir cinsten. Nissan aracı geliştirirken motorda değişikliğe gitmedi. Daha önce 322 beygir güç üreten 3,7 litrelik V6 motor ile yola çıkan Nissan’da bunca gücü oluşturan fark ise çift şarjlı turbolardan sağlanıyor.

Nissan Yarış Takımı İle Anlaştı

Yaratılan bu cafcaflı modeli tanıtmak için Nissan oldukça doğru bir adım atarak Time Attack yarışlarında yarışan Z1 Motorsports takımı ile anlaştı. Bu sayede hem modeli tanıtacak hem de motor gücünü ispatlamak üzere yarışlarda bulunacak olan araçtan yalnızca ve yalnızca bir adet üretildi.

Time Attack Nedir?

Las Vegas’ta gerçekleşecek olan Sema 2019 için özel olarak üretilen The Nissan Global Time Attack TT Nissan 370Z model araç (Sema, Las Vegas’ta her yıl gerçekleşen uluslararası otomobil ve diğer kara taşıtları, ticari araç, kamyon, tır, motosiklet, bisiklet vb. araçlar ile birlikte aksesuarlarına dair gerçekleşen show fuarı) asıl yeteneğini Time Attack adlı yarışlarda gösterecek. Time Attack zamana karşı kısıtlı bir süreç içerisinde, belirli bir noktadan bitiş çizgisine kadar olan mesafeyi en hızlı ve önde bitirmek sureti ile kazananın belirlendiği bir otomobil yarışıdır.

Bu turnuvada yer alan araçlar başlangıç noktasından süratle kalkış gerçekleştirerek bitiş çizgisine dek doğru vites geçişi ve ivmeyi yakalamak sureti ile rakibini geride bırakırsa yarışı kazanmış sayılırlar. Nissan 370Z bu yarışma için tamamen özel tasarlandı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası