Kredi Yaş Sınırı Kaçtır?

0

Her ne kadar kredi başvurusu için şartlar kısmında dikkat edilmese de kredi için bir yaş sınırlaması mevcuttur. Kişiler belli bir yaşın altında ya da belli bir yaştan sonra kredi çekmek isteseler de başvuruları dikkate alınmaz. Aslında bankalar kriterleri arasında bu alt ve üst sınırları açıkça belirtmektedirler. Bu yazımızda sizlere kaç yaşından önce ve kaç yaşından sonra kredi alamazsınız, kredi yaş sınırı kaçtır gibi konulardan bahsetmek istiyoruz.

Kredi İçin Yaşını Doldurmak

Kredi için istenen yaş kriteri ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilmektedir. Bu yüzden de Türkiye’deki bankaların uygulamalarını dikkate almanız gerekir. Türkiye’de kredi alabilmek için en az 18 yaşını doldurmuş olmanız beklenir. Ancak bu yasal sınırdır. Bankalar kendi inisiyatiflerine göre daha üst bir sınır belirlemekte özgürdürler. Ki çoğu banka da alt yaş sınırı olarak 20 yaşı göstermektedir.

18 yaş yasal olarak kredi almak için yeterli olsa da başvuruda istenen diğer kriterleri karşılamanız zordur. Tüm bankalar düzenli bir gelire ve iyi bir kredi notuna sahip olmanızı ister. Yaşınız küçük olduğunda bu koşulları karşılama imkanınız pek bulunmamaktadır. Dolayısıyla yaşınız biraz daha ilerledikten sonra düzenli bir iş ve iyi kredi notu sayesinde kredi çekmeniz de daha kolay olacaktır.

Kaç Yaşından Sonra Kredi Verilmez?

Kredi için alt yaş sınırı olduğu gibi üst yaş sınırı da bulunmaktadır. Bu durum size saçma gelebilir. Ancak düşününce bankaların böyle bir karar alması mantıklıdır. Sonuçta banka, size verdiği kredinin taksitlerinizi geri ödeyebilmenizi ister. Bunun için de iyi bir ek geliriniz ya da çalışacak sağlık durumunuz olması gerekir. Oysa yaşınız çok ileri olduğunda sağlık sorunları baş gösterebilir. Beklemedik ölümler ya da hastalıklar banka borcunuzu ödemenize engel olabilir.

Kredi verilecek üst yaş grubu bankadan bankaya değişir. Genellikle 65 yaşına kadar olan bireyler kredi kullanmak istediklerinde sorunla karşılaşmazlar. Ancak 65 yaşın üzerinde karşınıza engeller çıkabilir. Tabii daha üst yaş sınırı uygulayan bankalar da bulunmaktadır. Mesela TEB ve ING Bank’ta kredi almak için yaş sınırı 70’dir. Öte yandan PTT Bank, Aktif Bank, Vakıfbank ve Denizbank 80 yaşa kadar kredi vermektedir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası