Kredi Notu Düşük Olan Kişiler Nasıl Kredi Çekebilir?

0

Kredi notu düşük veya not puanı 0 olan vatandaşlara bazı bankalar kredi imkanı sağlamaktadır. Bu bankalar genelde daha çok müşteri çekebilmek ve reklam yapabilmek amacıyla, düşük kredi notu olan vatandaşlara kredi kullandırmaktadır. Bazı bankalar ise kredi kullanmak isteyen vatandaşlara, teminat isteminde bulunmaktadır. Kredi notu düşüklere kredi veren bankalar hakkında tüm detaylar yazının devamında yer almaktadır.

Kredi notu düşüklere kredi veren bankalar hakkında en çarpıcı husus, Findeks raporu düşük olan vatandaşların kredi kullanma ihtimalidir. Bu bankalar kredi kullanmak isteyen öncelikle kredi notlarına bakmaktadır. Daha sonrasında kredi notu ne kadar yüksek olursa kişi o kadar kredi çıkma oranı yüksek yüksek olmaktadır. Kredi notu düşük olanlar ise banka açısından güven oluşturmaz. Fakat burada bankaları dikkat ettiği en önemli nokta kredi notu düşük olan kişilerin geçmişte yapmış oldukları ödeme geçmişi, mal varlıkları ve Finansal durumları, Finans sicilinin temiz olup olmadığıdır. Peki kredi notu düşüklere kredi veren bankalar hangileridir?

Kredi Notu Düşük Olanlara Kredi Veren Bankalar

  • Fibabanka
  • Arap Türk Bankası Citibank
  • ICBC
  • Alternatif Bank

Kredi Notu Düşükler Nasıl Kredi Çekebilir?

Kredi notu düşük olanların ihtiyaçlarını karşılamak için, kredi kullanılması adına bir adet teminat göstermesi gerekir. Krediye uygun olan taşınan ya da taşınmazların tamamı teminat olarak gösterilmektedir. Kredi notunu düşük ya da 0 olması halinde de, bu şekilde kredi talebinde bulunulmaktadır. Eğer teminat göstererek kredi alınması planlanıyor sa teminat gösterilen mal varlığında belli özelliklerin bulunması gerekmektedir.

Şayet henüz Tamamlanmamış bir malı teminat gösterilmesi söz konusuysa; malın yüzde sekseninin bitmiş olması gerekmektedir. Ipotek gösterilmesi içinse eş durumu söz konusuysa her iki tarafını yasal iznini bulunması gerekmektedir. Iş yerleri üzerinden teminat verilmesi durumunda ise, kat ittifakı ya da kat mülkiyetine Sahip olunması gerekmektedir.

Konutlar üzerinden verilmek istenen teminatlarda ise; işareti tapuda mal Mesken niteliğinin olması önemlidir. Ayrıca bu malın kat mülkiyetine veya kat irtifakına sahip olması şartı bulunmaktadır. Kredi notu düşük ne kefil göstererek kredi kullanımı mümkündür. Eski dönemlerden beri bankalar kefilleri güvenli olarak kabul etmektedir. Fakat herhangi bir vatandaşın kefil olarak gösterilmesi yeterli olmamaktadır. Mutlaka kefilin belli başlı özelliklerini bulunması gerekmektedir.

Kefil Olma Şartları Nelerdir?

  • Kefil olacak kişi evliyse eşinden rıza almalıdır.
  • Kefil olacak olan vatandaşı kredi notu oldukça önemlidir.
  • Kefil olacak olan kişinin kredi notu değerlendirilmesine kredi notu belli bir seviyenin üstünde ise kefillik kabul edilmektedir.
  • Bu şartları sağlayan vatandaşlar kefil olarak kredi çekmek isteyen vatandaşın güvencesini sağlamaktadır.

Kredi notu düşüklere kredi veren bankalar, kefil ve teminat sayesinde kredi kullandığımı işlemini gerçekleştirmektedir. Bankalara ait diğer tüm koşullar, bankaların prosedürleri göre değişiklik göstermektedir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası