Sendikalar Almanya’da Üretimin Devam Etmesini İstiyor

0

Corona Virüsü salgını sonrasında uluslararası piyasada bir çok sektör devi üretimleri durdurma kararı almıştı. Bazı otomotiv liderleri de bu süre içerisin de sağlık sektörüne destek vermek için maske, siperlik, solunum cihazları başta olmak üzere sağlık ekipmanları üretimine başladı. Fakat bugün Almanya’nın en köklü sendikalarından olan IG Metall ve VDA sendikaları Angela Merkel’e bir mektup yazarak üretimin tekrardan başlaması gerektiğini söylediler.

Mektup içeriğinde sendikaların firmaların ve çalışanların risk altında oldukları belirtilmiş. Üretimleri duran tesislerin açılmaması durumunda, stoklarını satamayan şirketlerin batacağı kesin bir dille belirtilmiş. Automotive News Europe gazetesinde yer alan bir habere göre de sendikaların gönderdikleri mektupta ithalatçılar birliği VDIK ve distribütörler derneği ZDK grublarının da imzası bulunduğu yönünde.

Otomotiv Sektörü Durma Noktasına Geldi

Almanya ekonomisinin temellerini oluşturan otomotiv sektöründe artık şirketlerin daha fazla üretim yapamayacağı belirtilmiş. Eğer salgın yüzünden duran sektör faaliyete geçmez de talepler karşılanmazsa, üretim tamamen duracak ve firmaların tekrardan faaliyete geçmeleri imkansız hale gelecek vurgusu yapılmış. Alman ekonomisinin en büyük ayağı olan otomotiv sektörü Mart ayında bugüne kadar ki en kötü dönemini yaşamıştı. Angela Merkel ve otomotiv devlerinin nasıl bir yol izleyeceğini ise önümüzdeki günler de hep beraber göreceğiz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası