Koenigsegg Mission 500 Hız Rekoru ile Cenevre’ye Gidiyor

0

Otomobil meraklıları için gündem şu sıralar Koenigsegg Mission 500 konsepti ve İsveçli otomobil üreticisi Koenigsegg. Bu sene 89’uncu kez düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı, İsveçli otomobil üreticisi Koenigsegg’i bekliyor. Koenigsegg, fuar kapsamında Mission 500 konseptiyle 500 km hızı aşabilen aracını tanıtmayı planlıyor. Süper otomobillerin arzı endam edeceği Cenevre Otomobil Fuarı, otomobil severler tarafından her yıl merakla takip ediliyor.

Koenigsegg Mission 500 Otomobillerini Tanıtacak

Süper otomobillerin tanıtılacağı bir vitrin olan Cenevre Otomobil Fuarı, her yıl dev otomobil üreticilerini bir araya getiriyor. Bu seneki fuara ünlü otomobil markası Lamborghini katılmayacağını açıklasa da fuar, popülerliğini korumaya devam ediyor.

En fazla merak edilen otomobillerden biri ise, Koenigsegg Mission 500 konsepti olarak öne çıkıyor. Koenigsegg Jesko üzerine inşa edilen Mission 500’ün 500 km/s’lik bir maksimum hıza ulaşacağı belirtiliyor.

Daha evvel dünyaca ünlü otomobil üreticisi Bugatti, Chiron Super Sport 300+ ile 482 km/s barajını geçmeyi başaran ilk otomobil üreticisi olmayı başarmıştı. Bu seneki Cenevre Otomobil Fuarı’nda ise gözler Koenigsegg üzerinde olacak. Bunun yanı sıra, Koenigsegg uygun fiyatlı süper otomobilini de bu fuarda tanıtabilir.

Koenigsegg Süper Otomobil Özellikleri

İsveçli süper otomobil üreticisi Koenigsegg’in, Cenevre Otomobil Fuarı’nda aynı zamanda uygun fiyatlı otomobilini de tanıtması bekleniyor. Aracın hafif olması için, gövdesinin alüminyum ve karbondan yapılmış olması bekleniyor. Aracın, 1050 beygir gücünde 2,9 litrelik hibrit V8 motora sahip olması bekleniyor.

Uygun fiyatlı süper otomobilin fiyatının ise, 1 milyon dolar civarında bir rakamla satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte, 2,8 milyon dolarlık Jesko, 2 milyon dolarlık Regera ve 2,55 milyon dolarlık Agera RS ile kıyaslandığında çok daha ucuz olduğu ortaya çıkıyor. Bu yıl, 89. kez düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı,3 Mart 2020’de kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası