Kobi Kredisi Nedir, Kimlere Verilir? Kobi Destek Kredisi Şartları Nelerdir?

Kobi kredisi yeni iş alanı yaratacak olan kişilere verilen kredi türlerinden biridir.

0

Yeni işletme kuracak olan kişilere verilen ihtiyaç kredisi iş yükünü büyük ölçüde azaltmaktadır. Katma değer oranı yüksek olan kobi kredileri özellikle büyük işletmelerin yanı sıra yeni kurulacak küçük işletmelere verilmektedir. Ekonomik açıdan rahata çıkmak isteyen kişiler kobi destek programlarına başvurarak istedikleri işi anında kurmaya başlamaktadır. Kobi kredisi nedir, kimlere verilir ve kobi kredi destek şartları nelerdir detayları ile derledik.

Kobi kredisi yeni iş alanı yaratacak olan kişilere verilen kredi türlerinden biridir. İşlerin kesintisiz şekilde devam etmesini sağlayan bu program işletmelere avantaj sağlamaktadır. İşin gelişimini destekleyen kobi kredileri ticari anlamda büyük kazançlar elde edilmesine yardımcı olmaktadır. Esnaf ve kredi koşullarına uygun olan herkese kobi kredisi verilmektedir.

Kobi Kredisi Nedir ve Kimlere Verilir?

250 kişinin altında çalışan sayısı bulunan kişilere kobi adı verilmektedir. Yıllık bilançosu 40 milyondan daha az olan kişilere de küçük veya orta ölçekli işletmeler adı verilmektedir. Ekonominin çoğunu oluşturmaktadır. Özellikle küçük işletme ya da yeni ticari bir iş kuran kişiler kobi olarak adlandırılmaktadır. Kobi kredisi ise bu işletmelere destek sağlamak için verilmektedir. Çalışan sayısı 250 kişiyi aşmayan işletmelere kobi kredisi verilmektedir. Hibe desteği sağlamak için ilk olarak talep oluşturulmaktadır. Ardından incelemeler sonucunda kredi transferi gerçekleşmektedir.

Kobi Destek Kredisi Şartları Nelerdir?

Kobi destek kredi şartları için işletmenin devlete herhangi bir vergi borcu ya da borç kaydı bulunmaması gerekmektedir. Özellikle bankalara olan kredi notlarının da risk kısmında yer almaması önemlidir. İşletme üzerinde herhangi bir ipotek kaydı bulunmaması en önemli kriterlerden biridir. kobi destek kredisine başvuran kişiler halen işletmekte oldukları yer için kredi almaktadır. kobi alanında geçerli olan kişilere kredi verilmektedir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası