Hız Tutkunlarını ‘İnteraktif Uyarı Sistemi’ Durduracak

0

İçişleri Bakanlığı, hız yapan sürücülerin yol açtığı kazalara önlem almak için 2018 yılı içerisinde yeni bir projeyi hizmete geçirmeyi planlıyor. İnteraktif Uyarı Sistemi adı verilen bu sistem ile birlikte trafik kazalarını minumuma çekmek hedefleniyor. İnteraktif Uyarı Sistemi Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul Ticaret Üniversitesi arasında imzalanan anlaşma sonrası yıl içerisin de pilot uygulama ile başlayacak. Araçlara takılacak olan özel bir cihaz ile çalışacak olan sistem, hız limitini aşan sürücüleri anında uyararak bilgi verecek. Hız limitlerine uymayan sürücüleri anlık olarak tespit edecek olan cihaz, kural ihlalini bağlı bulunan sistem merkezine bildirilecek.

İnteraktif Uyarı Sistemi Detayları

Hız limitlerine uymayan sürücülere sistem otomatik olarak ‘hız limiti aştınız’ mesajı gönderecek. Hız limitini aşan bu sürücülere aynı zamanda cezai işlem de uygulanabilecek. Kurulacak olan sistem ile birlikte, mevcut aracın bulunduğu bölgedeki yol durumu hakkında da sürücüye bilgi verilecek. Yakınlardaki gerçekleşen kazalar, gizli buzlanmalar, yol yapım çalışmaları ve güzergahta yer alan yağışlar ile ilgili sürücü anlık olarak bilgilendirilecek.

Yeni pilot uygulama ile hizmete girecek olan İnteraktif Uyarı Sistemi‘ne ek olarak yeni bir uygulama daha uygulanmaya başlanacak. ‘Trafik Adabı’ adı verilen bu proje kapsamında İstanbul Bağdat Caddesi gibi önemli caddelere proje kapsamında levhalar konumlandırılacak. Yerleştirilecek olan ışıklı panolar sayesin de araçların ve yayaların haklarını ihlal eden saygısız sürücüler yerleştirilen levhalardaki sloganlar ile uyarılmış olacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer alan Trafik Alt Komisyonu’nda trafikte yaşanan sorunlar ilgili bir çok öneri verildi. Trafik Alt Komisyonu’nda yer alan Ak Partili üye Hurşit Yıldırım, özellikle İstanbul’da bulunan Bağdat Caddesi olmak üzere büyük caddelerdeki sorunları ele aldı. Büyükşehirlerde yer alan bu gibi caddelerin bazı sürücüler tarafından ralli pisti gibi kullanıldığına dikkat çekildi. Komisyonda cezalarında caydırıcı olmadığını bildiren Ak partili komisyon üyesi Hurşit Yıldırım, cezaların caydırıcı olmadığına dikkat çekti. Trafikte diğer sürücüleri ve yayaları tehlikeye atan bu gibi sürücülerin araçlarının trafikten men edilmesi gerektiği de vurgulandı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası