Faizsiz Kredi Veren Bankalar

0

Nakit ihtiyaçlarının karşılanması için, birçok vatandaş banka ve kurumlardan nakit desteği talebinde bulunmaktadır. Fakat kredi kullanımlarında, bankacılık sistemleri gereği faiz oranlarının fazla yüklenmesi durumu geri ödeme aşamasında zorluk çıkartmaktadır. Geri ödeme durumlarında, zorlukların meydana gelmemesi için; En uygun şartlarla faizsiz kredi nasıl alınabilir? Sorusu, birçok nakit ihtiyacı olan insanlar tarafından sorulmaktadır. Faizsiz kredi veren bankalar, konusunda tüm detaylar yazının devamında yer almaktadır.

Faizsiz Kredi Veren Bankalar ve Koşulları

Bankalar tarafından istenilen şartların, nakit ihtiyacı olan insanlar tarafından karşılanması durumunda ;faizsiz kredi imkânlarından yararlanabilmektedir. İslami açıdan da bakıldığında; birçok vatandaş faizli işlemlerden kaçınmaktadır. Bu yüzden de İslami usule dikkat eden vatandaşlar, bazı kurumlar ve bankalardan faiz yüzünden kaçmaya çalışırken; faizsiz olarak nakit ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır.

Faizsiz kredi veren bankalar; nakit ihtiyacı duyan emekli, işçi, çalışan birçok kişi kredi kullanma işlemlerinde fazla faiz ödemek istememektedir. İşte bu yüzden de bazı bankalar, müşterilerinin bu taleplerin yerine getirebilmek için kar payı oranları ile İslami usullere uygun, faizsiz finansman desteklerini uygulamaya koymaktadır. Tarım, hayvancılık ile uğraşanlar, esnaflar ve emekliler ya da yeni bir iş y yeri açmayı planlayan vatandaşlar için faizsiz kredi imkanları sunulmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nde katılım bankaları faizsiz kredi imkanı sunarken; özel ve devlet hizmeti veren bankalar çoğunlukla faizi sistemde çalışmaktadır.

Katılım Bankaları ile Kredi Kullanma İmkanı

Borç veren ve sadece kâr amacı edinen katılım bankaları, çoğunlukla faizsiz kredi hizmeti vermektedir. Faizsiz kredi veren bankalar İslami açıdan faiz almanın haram olduğunu düşünmekte olan vatandaşlar için kurulmuştur. Örneğin: Ziraat Katılım, Kuveyt Türk Katılım, VakıfBank Katılım, Finans Katılım gibi bankalar faizsiz kredi imkanı için ön plana çıkmıştır. Kar payı oranları ile çalışan bu bankaların, kar payı oranları birbirinden değişik olup her bir bankanın farklı prosedürü bulunmaktadır.

Ziraat Katılım Bankası Faizsiz Kredi Sistemi

Katılım bankaları arasında birçok seçenek yer almaktadır. İhtiyaç duyulan finansman destekleri, dayanıklı tüketim finansmanları, Hac ve umre organizasyonu için finansmanlar, konut, taşıt gibi birçok başvuru işlemi; Ziraat Katılım üzerinden yapılabilmektedir. Ziraat Katılımda aylık kar Payı oranı 1,79 iken vade imkanı 36 aydır. 100.000 TL’ye kadar ihtiyaç finansmanı sağlayan Ziraat Katılım, ayrıca 500 bin TL’ye kadar konut finansman desteği de vermektedir.

Vakıfbank Katılım Faizsiz Kredi Sistemi

Birçok vatandaş ev eşyaları, bilgisayar, konut ve taşıt ihtiyaçlarını gidermek için faizsiz kredi veren bankalar sistemlerine yönelmektedir. Vakıfbank katılım da 36 ay vadeye kadar faizsiz finansman desteği sağlamaktadır. Vakıfbank katılım da, 10.000 TL’ye kadar ihtiyaç finansmanı sağlanmaktadır. 30 ay vade imkanı bulunan bu desteğin kar payı ise yalnızca 1.70 olarak belirlenmiştir.

Kuveyt Türk Katılım Faizsiz Kredi Sistemi

Bu banka diğer katılım bankalarına bakıldığında daha düşük oranla kar payı elde ederek acil nakit desteğini vermektedir. En çok tercih edilen katılım bankalarından biri olan, Kuveyt Türk Katılım; eğitim finansmanı desteğini 36 ay vadeli sunmaktadır. Araç finansman desteğini de, maksimum 120 bin lira destekle veren Kuveyt Türk 1,66 ile 1,49 arasında kar payı sağlamaktadır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası