Bedelli Askerlik Kredisi Veren Bankalar

0

Mecburi askerlik hizmetinin bir alternatifi olarak sunulan bedelli askerlik hizmetinde ücret karşılığında askerlik hizmeti tamamlanır. Bu hizmet türünde ödenecek tutar her dönem güncellenmekte olup askerlik süresi daha kısa tutulmaktadır. 2021 yılının ilk altı ayı için yapılan düzenlemeye göre bedelli askerlik ücreti 39.788 TL olarak belirlenmiştir. Bu tutarın daha rahat ödenmesi ve vatandaşların mağdur olmaması için bazı bankalar bedelli askerlik kredisi vermektedir. Bedelli askerlik kredisi veren bankalar arasında Ziraat bankası, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Akbank, Türk Ekonomi Bankası, Garanti BBVA gibi bankalar yer almaktadır. Bankalar tarafından düzenlenen kredi kampanyası koşulları değişiklik göstermekte olup avantajlı faiz oranları ve vade seçenekleri dikkate alınır.

Ziraat Bankası Bedelli Askerlik Kredisi

36 aya varan vade ile verilen Ziraat Bankası bedelli askerlik kredileri 15.000 TL’ye kadar olan başvurular için sunulur. 3 aylık ödemesiz döneme sahip olan kredi kampanyası için faiz oranı %1,98 olarak belirlenmiştir. Kredi başvuruları tüm Ziraat Bankası şubeleri üzerinden gerçekleşmektedir. Krediden yararlanabilmek için ilgili kişinin kredi değerlendirmesinin olumlu olması ve bedelli askerlik koşullarını taşıması gerekir. Aksi takdirde kredi başvurusu olumsuz yanıt alacaktır.

TEB Bedelli Askerlik Kredisi

TEB bedelli askerlik için kredi faiz oranları kampanyaya göre değişmekte olup kredi için vade seçeneği maksimum otuz altı aydır. Krediden yararlanabilmek için nüfus cüzdanı fotokopisi, gelir belgesi, serbest meslek erbapları için son üç yıla ait bilanço ya da vergi levhası gibi belgelere ihtiyaç vardır. Ayrıca banka kredi başvurusunda bulunacak olan kişilerden ek belge veya kefil isteme hakkına sahiptir. Kredi notu yüksek olan kişilerin başvurudan olumlu yanıt alma ihtimalleri daha yüksektir. Kredi notu bilgilerine Findeks platformundan ücret ödeyerek ulaşılabilir. Bedelli askerlik adı altında verilecek ihtiyaç kredisinin başvuruları banka şubelerinden kabul edilmektedir.

Garanti BBVA Bedelli Askerlik Kredisi

Garanti BBVA bedelli askerlik durumunu belirten ve koşulları sağlayan kişilere özel yüksek tutarlı ihtiyaç kredisi vermektedir. Kredi için en uzun vade 36 ay olup isteyen kullanıcılar üç ay ertelemeli kredi kullanabilir. Bu durumda vade 33 ay olacaktır. Kredi başvuruları banka şubesinden gerçekleşmektedir. Kredi başvurusunda nüfus cüzdanı ve gelir belgesi başta olmak üzere çeşitli belgeler talep edilmektedir. Şubede bu belgelerin detayları ile ilgili bilgilendirme yapılmaktadır. Kredinin faiz oranı vadeye ve kişinin kedi notuna göre farklılık göstermektedir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası