Elektrikli Otomobil Kullanımı İçin En Uygun Ülkeler Belirlendi

0

Her geçen gün artan elektrikli otomobil sayısı, elektrikli otomobil kullanımı için en uygun ülkeler hakkında sıralama yapılmasına neden oldu. Elektrikli otomobil kullananlar için uygun şarj istasyonları bulunan ülkeler dikkat çekiyor. sahip olduğu önem kazanmaya başladı. Yapılan araştırmada elektrikli otomobil için en uygun şarj koşullarını sağlayan ülke Norveç seçildi. Elektrikli otomobil kullanıcıları için her 200 kilometrede şarj istasyonu olan yerler şüphesiz tatil için seçilecek ilk ülkelerdir.

Araştırmayı İngiliz Şirketi Yaptı

İngiliz araştırma şirketi CarWow tarafından gerçekleştirilen araştırma, elektrikli otomobil kullananlar için yollarında uygun bir şarj istasyonu ağı bulunan ülkeleri sıralanıyor. İlk sırada Norveç’in yer aldığı sıralamanın belirlenmesinde “Elektrikli Otomobil Faktörü” ile “Turizm Faktörü” parametre olarak belirlemiş. Bununla birlikte çalışmada elektrikli otomobil faktörü 4 bileşenden oluşuyor. Tabii ülkede kaç kişiye ait elektrikli araç olduğu, otoyol ağı ve elektrikli araç için uygun şarj istasyonlarının sayısı da sıralamada değerlendirilen kriterler arasında.

Elektrikli Otomobil Kullanımı İçin Uygun Ülkeler

Yapılan çalışmada turizm ve otomobil faktörleri göz önüne alındı ve Avrupa ülkesi arasında sıralama yapıldı. 20 üzerinden puanlanan ülkeler arasında en yüksek puanı alaral ilk sıraya yerleşen Norveç, 10,6 puan aldı. Listenin sonunda yer alan ülke ise 0,5 puan alan Romanya oldu. Avrupa’da elektrikli otomobil kullanımı için en uygun 10 ülke sırasıyla şöyledir;

  1. Norveç
  2. Hollanda
  3. İsviçre
  4. Belçika
  5. Danimarka
  6. İngiltere
  7. Hırvatistan
  8. Avusturya
  9. Almanya
  10. Slovenya

Başta çevre kirliliği ve küresel ısınma olmak üzere iklim değişikliğine neden olan araç kullanımının önüne geçmek isteyen ülkeler elektrikli otomobil kullanımına teşvik için çalışmalara devam ediyor. Ülkeler vatandaşlarının benzinli otomobil yerine elektrikli araç kullanmalarını sağlamak için uygun bir ağ sistemi ve doğru şarj istasyonları kurarak çevreci bilincin gelişmesini sağlıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası