Ehliyetini Unutana 206 TL Ceza

0

Sürücülerin unutkanlıkları, hemen gidip gelirim mantığı ile ehliyetlerini yanından bulundurmayıp trafiğe çıkanlar için artık yeni düzenleme ile birlikte ceza yaptırımı ağırlaşacak. Sürücülerin ehliyetlerini yanında bulundurmama cezaları güncellenerek 206 TL’ye çıktı.

EGM Trafik Hizmetleri Başkanlığı’nın 2017 yılı Trafik Ceza Rehberi’nde hangi kural ihlallerine ne kadar cezai işlem uygulanacağını içeren kamuoyu bilgilendirmesi yapıldı. Artık sürücü unutkanlıklarına cezai işlem uygulanacak ve herhangi bir kolaylık sağlanmayacak. Yeni yapılan düzenleme ile birlikte; trafikte seyir halindeyken yapılan kontroller de sürücünün yanında ehliyetini bulundurmamasının bedeli, her seferin de 206 TL ile cezalandırılacak.

Trafik Kazasını Bildirmeyene Ceza

Aynı zamanda herhangi bir şekilde trafik kazasına sebep olup yada kazan yapılan bir olay yerinden geçerken ilk yardım terdirlerini almamak da bir suç. Kazayı zabıtaya, polise, 112 acil servise veya herhangi bir kamu kuruluşuna haber vermemenin de artık cezası var. Bu gibi durumlarla karşılaşıp herhangi bir müdahalenin yapılmamasının cezasıda artık 206 lira. Artık karıştığınız bir kazada, yada tanık olduğunuz veya sonradan gördüğünüz kazalara kayıtsız kalmak da bir trafik suçu olarak görünecek.

Herhangi bir kazada ölen, yaralanan yada maddi hasarlı kaza alanlarında kaza tespitine yarayacak iz ve delilleri, kaza yerindeki durumları değiştirmenin cezası da 427 TL olarak belirlendi. Yeni düzenlemeler ile dikkat çekici bazı cezalar da resmileşmiş durumda. Artık çocuklarda sokaklarda özgürce bisiklet süremeyecekler. 11 yaşını bitirmemiş tüm çocukların bisiklet kullanması durumunda da artık 95 TL cezai işlem uygulanacak. Aynı zamanda artık trafik denetlemelerin de muayenesiz araçların cezası da 95 TL olacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası