EFT ve Havale Ücreti Almayan Bankalar

0

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bankacılık işlem ücretleri konusunda düzenlemeye gitti. Bu düzenleme kapsamında maliyetler düşürülerek ticari müşteriler ile finansal tüketicilerden alınan EFT ve havale ücreti düşürüldü. Buna göre mobil bankacılık ya da internet bankacılığı kullanılarak yapılacak olan para transferlerinde 1000 TL’ye kadar 1 TL; 1000 TL üzerine ise 2 TL ücret alınacak. Öte yandan EFT ve havale ücreti almayan bankalar da mevcut.

Hangi Bankalar EFT ve Havale Ücreti Almıyor?

Eğer herhangi bir bankada maaş hesabınız varsa ücretsiz EFT ve havale yapabilirsiniz. Ayrıca birçok banka öğrenci olarak hesap açtıran kişilere para transferlerinde işlem ücreti uygulamamaktadır. Bunun yanında koronavirüs salgını sebebiyle bankalar birçok önlem almaktadır. İşlemlerinizi bankaya gitmenize gerek kalmadan rahatlıkla yapabilmeniz için çoğu işlem ücreti düşürülmüş ya da kaldırılmıştır.

Şu anda tüm bankalar da mobil ve internet bankacılığı üzerinden yapacağınız para transferlerinde ücretsiz işlem yapma hakkı tanımaktadır. Ayrıca ATM’lerden de banka kartınız ile ücretsiz para transferi yapabilirsiniz. Bu kampanyaların geçerlilik tarihi henüz bilinmese de Covid- 19 salgını sona erinceye kadar uygulamanın da devam etmesi beklenmektedir. Sonrasında bankalar tarafından alınan ücretler de TCMB ile BDDK’nın yeni kararı geçerli olacaktır.

Güncel Havale ve EFT Ücretleri

Bankaların havale ile EFT ücretleri arasında uyguladığı büyük uçurum yıllardır birçok müşteriyi rahatsız etmektedir. Bu yüzden de BDDK tüketicilerin şikayetlerini dikkate alarak ücretleri düzenleme yoluna gitmiştir. Yeni EFT ücretleri şöyledir:

1000 ₺’ye Kadar 1000 ₺ – 50.000 ₺ 50.000 TL ve Üzeri En Düşük (Eski) En Yüksek (Eski)
Mobil 1 ₺ 2 ₺ 25 ₺ 6 ₺ 75 ₺
İnternet 1 ₺ 2 ₺ 25 ₺ 6 ₺ 75 ₺
Düzenli Ödeme 1 ₺ 2 ₺ 25 ₺
ATM 2 ₺ 5 ₺ 50 ₺ 17 ₺ 46 ₺
Şube 5 ₺ 10 ₺ 100 ₺ 67 ₺ 850 ₺

Ayrıca havale ücretleri yeni düzenleme ile EFT ücretlerinin yarısına düşürülmüştür. Koronavirüs sonrasında bankaların EFT ve havale ücreti almama uygulaması sona erdiğinde bu ücretler üzerinden para gönderebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası