EFT Sorgulama Nasıl Yapılır?

0

EFT farklı banka hesapları arasında online olarak para transferi yapabileceğiniz bir hizmettir. Aynı banka hesapları arasında yapılan havale işleminin aksine EFT işlemi yalnızca mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilir. Mesai saatleri dışında yapacağınız EFT işlemleri ise EFT talimatı olarak kaydedilir, bir sonraki iş günü başlangıcında hesabınızda yeterli bakiye varsa işlem otomatik olarak gerçekleştirilir. EFT ya da EFT talimatı ile online olarak başka banka hesabına gönderdiğiniz paranın ulaşıp ulaşmadığından emin olmak için EFT Sorgulama yapabilirsiniz

EFT Sorgulama Adımları

Kendi bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak EFT işleminizin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini sorabilirsiniz. İşlem yalnızca banka hesabının üzerine kayıtlı olduğu kişi tarafından yapılabilir. İşlem sırasında müşteri danışanları kimlik doğrulaması isteyecektir.

Müşteri danışmanı yapmış olduğunuz EFT işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini ve EFT tutarını görüntüleyebilir. Ancak işleminiz ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz EFT Sorgu Numaranızı bilmeniz gerekir. Sorgu numaranızı yapmış olduğunuz EFT işlemi dekontundan öğrenebilirsiniz.

EFT Sorgulama işlemini gerçekleştirmek internet bankacılığı kullanabilirsiniz. İşlemi gerçekleştirmek için internet bankacılığı hesabınıza giriş yaptıktan sonra menüden ‘para transferleri’ seçeneğine dokunun. Açılan ekranda son yaptığınız EFT işlemlerini ve vermiş olduğunuz EFT talimatlarını görüntüleyebilirsiniz. EFT işleminizin detaylarını bu ekrandan görüntüleyebilirsiniz.

İşlem detayları ekranında; EFT işleminin yapıldığı ya da EFT talimatının verildiği tarih, banka adı, alıcının adı soyadı, EFT tutarı ve işlem durumu ile ilgili bilgiler yer alır. İşlem durumunda ‘tamamlandı’ ibaresini görüyorsanız EFT işleminiz gerçekleşmiş demektir. Eğer ‘tamamlanmadı’, ‘bekliyor’ gibi açıklamalar görüyorsanız alıcı hesap numarasını ve alıcı ad soyadını doğru girdiğinizden, hesabınızda EFT tutarı kadar bakiye olduğundan ve EFT limitinizi aşmadığınızdan emin olun. Bilgilerden herhangi birinin eksik veya hatalı olması durumunda EFT işleminiz gerçekleştirilmez. İşlem gerçekleştirilmemesine rağmen hesabınızdan para çıkışı olduysa alıcı hesabın bankası ile iletişime geçebilirsiniz.

Bu iki yöntem ile EFT Sorgulama işlemini gerçekleştiremediyseniz hesabınızın bulunduğu banka şubesine giderek EFT işleminizin durumunu sorgulayabilirsiniz.

EFT Sorgu No ile Sorgulama

Yapmış olduğunuz EFT işleminin ya da EFT talimatınızın durumunu sorgulamak ve işlem detaylarını öğrenmek için EFT sorgu no ile EFT Sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. EFT sorgu numaranızı öğrenmek için aşağıdaki adımlarını takip edebilirsiniz; 

  • İnternet bankacılığı hesabınıza giriş yapın,

  • Menüden ‘Hesaplarım’ sekmesine gidin, birden fazla hesabınız varsa EFT işlemini yapmış olduğunuz hesabı seçin,

  • Açılan ekranda Hesap Hareketlerim ya da Dekontlarım seçeneğine tıklayarak yapmış olduğunuz EFT işlemini bulun,

  • Hesap Hareketlerim seçeneğine tıkladıysanız EFT işleminizi seçtikten sonra ‘Dekont gönder’ seçeneğine dokunun. Dekontlarım seçeneğine tıkladıysanız EFT işleminizin dekontunu bulun,

  • Görüntülediğiniz dekontta ‘referans no’ ya da ‘EFT Sorgu No’ adlı kodu not alın.

Daha sonra EFT Sorgu numaranız ile hesabınızın bulunduğu banka şubelerinden ya da çağrı merkezinden işleminizin gerçekleşip gerçekleşmediğini ve işleminizle ilgili detayları öğrenebilirsiniz.

Akbank EFT Sorgulama

Akbank hesabınızdan yapmış olduğunuz EFT işleminizi sorgulamak için; 

  • Akbank şubelerine giderek EFT sorgu numaranız ile ya da işlemi gerçekleştirmiş olduğunuz gün ve saati belirterek EFT işleminiz ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz. 

  • Akbank Müşteri Hizmetlerini arayarak EFT sorgu numaranız ile EFT Sorgulama yapabilirsiniz. Müşteri Hizmetleri için 444 25 25 ya da 0850 222 25 25’i tuşlayabilirsiniz.

  • Akbank.com.tr ya da Akbank Mobil uygulaması üzerinden hesap hareketlerinizi inceleyerek EFT işleminiz ile ilgili detayları görüntüleyebilirsiniz. 

Deniz Bank EFT Sorgulama

Deniz Bank hesabınızdan yapmış olduğunuz EFT işleminizi sorgulamak için; 

  • Deniz Bank şubelerine giderek EFT sorgu numaranız ile ya da işlemi gerçekleştirmiş olduğunuz gün ve saati belirterek EFT işleminiz ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz. 

  • Deniz Bank Müşteri Hizmetlerini arayarak EFT sorgu numaranız ile EFT Sorgulama yapabilirsiniz. Müşteri Hizmetleri için 0850 222 08 00’ı tuşlayabilirsiniz.

  • Denizbank.com.tr ya da Mobil Deniz uygulaması üzerinden hesap hareketlerinizi inceleyerek EFT işleminiz ile ilgili detayları görüntüleyebilirsiniz.

ING Bank EFT Sorgulama

ING Bank hesabınızdan yapmış olduğunuz EFT işleminizi sorgulamak için; 

  • ING Bank şubelerine giderek EFT sorgu numaranız ile ya da işlemi gerçekleştirmiş olduğunuz gün ve saati belirterek EFT işleminiz ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz. 

  • ING Bank Müşteri Hizmetlerini arayarak EFT sorgu numaranız ile EFT Sorgulama yapabilirsiniz. Müşteri Hizmetleri için 0850 222 06 00’ı tuşlayabilirsiniz.

  • ING.com.tr ya da ING Mobil uygulaması üzerinden hesap hareketlerinizi inceleyerek EFT işleminiz ile ilgili detayları görüntüleyebilirsiniz.

QNB Finansbank EFT Sorgulama

QNB Finansbank hesabınızdan yapmış olduğunuz EFT işleminizi sorgulamak için; 

  • QNB Finansbank şubelerine giderek EFT sorgu numaranız ile ya da işlemi gerçekleştirmiş olduğunuz gün ve saati belirterek EFT işleminiz ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz. 

  • QNB Finansbank Müşteri Hizmetlerini arayarak EFT sorgu numaranız ile EFT Sorgulama yapabilirsiniz. Müşteri Hizmetleri için 0850 222 09 00’ı tuşlayabilirsiniz.

  • Qnbfinansbank.com.tr ya da QNB Finansbank Cep Şubesi uygulaması üzerinden hesap hareketlerinizi inceleyerek EFT işleminiz ile ilgili detayları görüntüleyebilirsiniz.

Ziraat Bankası EFT Sorgulama

Ziraat Bankası hesabınızdan yapmış olduğunuz EFT işleminizi sorgulamak için; 

  • Ziraat Bankası şubelerine giderek EFT sorgu numaranız ile ya da işlemi gerçekleştirmiş olduğunuz gün ve saati belirterek EFT işleminiz ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz. 

  • Ziraat Bankası Müşteri Hizmetlerini arayarak EFT sorgu numaranız ile EFT Sorgulama yapabilirsiniz. Müşteri Hizmetleri için 444 00 00 ya da 0850 222 00 00’ı tuşlayabilirsiniz.

  • Ziraatbank.com.tr ya da Ziraat Mobil uygulaması üzerinden hesap hareketlerinizi inceleyerek EFT işleminiz ile ilgili detayları görüntüleyebilirsiniz.

TEB EFT Sorgulama

TEB hesabınızdan yapmış olduğunuz EFT işleminizi sorgulamak için; 

  • TEB şubelerine giderek EFT sorgu numaranız ile ya da işlemi gerçekleştirmiş olduğunuz gün ve saati belirterek EFT işleminiz ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz. 

  • TEB Müşteri Hizmetlerini arayarak EFT sorgu numaranız ile EFT Sorgulama yapabilirsiniz. Müşteri Hizmetleri için 0850 222 06 66’yı tuşlayabilirsiniz.

  • Teb.com.tr ya da CEPTETEB uygulaması üzerinden hesap hareketlerinizi inceleyerek EFT işleminiz ile ilgili detayları görüntüleyebilirsiniz.

Garanti Bankası EFT Sorgulama

Garanti Bankası hesabınızdan yapmış olduğunuz EFT işleminizi sorgulamak için; 

  • Garanti Bankası şubelerine giderek EFT sorgu numaranız ile ya da işlemi gerçekleştirmiş olduğunuz gün ve saati belirterek EFT işleminiz ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz. 

  • Garanti Bankası Müşteri Hizmetlerini arayarak EFT sorgu numaranız ile EFT Sorgulama yapabilirsiniz. Müşteri Hizmetleri için 444 0 333 ya da 0850 222 03 33’ü tuşlayabilirsiniz.

  • Garantibbva.com.tr ya da Garanti BBVA Mobil uygulaması üzerinden hesap hareketlerinizi inceleyerek EFT işleminiz ile ilgili detayları görüntüleyebilirsiniz.

Halkbank EFT Sorgulama

Halkbank hesabınızdan yapmış olduğunuz EFT işleminizi sorgulamak için; 

  • Halkbank şubelerine giderek EFT sorgu numaranız ile ya da işlemi gerçekleştirmiş olduğunuz gün ve saati belirterek EFT işleminiz ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz. 

  • Halkbank Müşteri Hizmetlerini arayarak EFT sorgu numaranız ile EFT Sorgulama yapabilirsiniz. Müşteri Hizmetleri için 0850 222 04 00’ı tuşlayabilirsiniz.

  • Halkbank.com.tr ya da Halkbank Mobil uygulaması üzerinden hesap hareketlerinizi inceleyerek EFT işleminiz ile ilgili detayları görüntüleyebilirsiniz.

İş Bankası EFT Sorgulama

İş Bankası hesabınızdan yapmış olduğunuz EFT işleminizi sorgulamak için; 

  • İş Bankası şubelerine giderek EFT sorgu numaranız ile ya da işlemi gerçekleştirmiş olduğunuz gün ve saati belirterek EFT işleminiz ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz. 

  • İş Bankası Müşteri Hizmetlerini arayarak EFT sorgu numaranız ile EFT Sorgulama yapabilirsiniz. Müşteri Hizmetleri için 0850 724 07 24’ü tuşlayabilirsiniz.

  • Isbankcom.tr ya da İşCep mobil uygulaması üzerinden hesap hareketlerinizi inceleyerek EFT işleminiz ile ilgili detayları görüntüleyebilirsiniz.

VakıfBank EFT Sorgulama

VakıfBank hesabınızdan yapmış olduğunuz EFT işleminizi sorgulamak için; 

  • VakıfBank şubelerine giderek EFT sorgu numaranız ile ya da işlemi gerçekleştirmiş olduğunuz gün ve saati belirterek EFT işleminiz ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz.

  • VakıfBank Müşteri Hizmetlerini arayarak EFT sorgu numaranız ile EFT Sorgulama yapabilirsiniz. Müşteri Hizmetleri için 0850 222 07 24’ü tuşlayabilirsiniz.

  • Vakıfbank.com.tr ya da VakıfBank Mobil uygulaması üzerinden hesap hareketlerinizi inceleyerek EFT işleminiz ile ilgili detayları görüntüleyebilirsiniz.

Yapı Kredi EFT Sorgulama

Yapı Kredi hesabınızdan yapmış olduğunuz EFT işleminizi sorgulamak için; 

  • Yapı Kredi şubelerine giderek EFT sorgu numaranız ile ya da işlemi gerçekleştirmiş olduğunuz gün ve saati belirterek EFT işleminiz ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz. 

  • Yapı Kredi Müşteri Hizmetlerini arayarak EFT sorgu numaranız ile EFT Sorgulama yapabilirsiniz. Müşteri Hizmetleri için 444 0 444 ya da 0850 222 04 44’ü tuşlayabilirsiniz.

  • Yapıkredi.com.tr ya da Yapıkredi Mobil uygulaması üzerinden hesap hareketlerinizi inceleyerek EFT işleminiz ile ilgili detayları görüntüleyebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası