Banka Kartı İnternet Alışverişine Nasıl Açılır?

0

Herhangi bir banka kartınız ya da maaş kartınız ile internetten alışveriş yapmak için kartınızı internet alışverişlerine açtırmanız gerekmektedir. Eskiden bankalar tarafından gelen kartlar otomatik olarak tüm işlemlere sahip olsa da yeni düzenlemelerden sonra bu durum onay sonrasında gerçekleşmektedir. İnternet alışverişine kapalı olan kartlarınız için alışveriş onayı verdikten sonra internet alışverişinde kolaylıkla kullanabileceksiniz.

Fakat herhangi bir nedenden dolayı kartınız için internet alışverişi onayı vermezsiniz kartınızdan hiçbir şekilde online alışveriş yapılamaz. Eğer banka kartlarınızdan alışveriş yapmıyorsanız güvenliğiniz içinde internet alışverişlerinin kapalı olması daha güvenli olacaktır. Kartınızla alışveriş yapılmaya çalışması durumunda SMS onayı verseniz dahi sistem otomatik işlemi ret edecektir. Siz onay vermeden de kartınızın internet alışverişine açılması mümkün değildir.

Banka Kartını İnternet Alışverişine Açtırmak

Banka kartınızı internet alışverişlerinde kullanmak için açtırmak istiyorsanız bunun bir çok yol vardır. Bunun için yapmanız gerekenlerden ilki bağlı olduğunuz bankanın müşteri hizmetlerini aramaktadır. Bir diğer seçenekte banka şubesine giderek sözlü onayınız sonrasında gerçekleşmektedir. Eğer banka kartını kullandığınız bankanın mobil veya internet şubesi işlemlerinden faydalanıyorsanız da bu kanallar üzerinden kolaylıkla kartınızı internet alışverişine açıp, kapatabilirsiniz. İşlem sonrası tarafınıza gelen SMS sonrası kartınız işleme kapatılır veya açılır.

Kredi Kartını İnternet Alışverişine Açtırmak

Kredi kartını internet alışverişlerinde kullanmak içinde banka kartında olduğu gibi onay vermeniz gerekmektedir. Bunun için eğer kullanıyorsanız mobil veya internet bankacılığı sistemlerini kullanabilirsiniz. Ayrıca bankanız müşteri hizmetlerini arayabilir, SMS ve direkt şubeleri ziyaret ederek de internet alışverişleri için onay verebilirsiniz.

Eğer banka üzerinden birden fazla aktif kartınız yer alıyorsa, her kart için ayrı ayrı onay aşamasından geçmek zorundasınız. Onay işlemleri sonrası herhangi bir süre beklemeden direkt olarak internet alışverişi yapabileceğinizi de unutmayın. Yeni düzenlemeler sonrası internet alışverişlerine onay verme süreçleri vatandaşların kötü niyetli kişilerden korumaktadır. Eğer kapalı olan kartınıza ait bilgileriniz üçüncü kişilerin eline geçerse, hiç bir şekilde kart ile harcama işlemi gerçekleştiremezler. Üstelik herhangi bir deneme teşebbüsünden sonra da otomatik olarak sistem güvenlik SMS gönderecektir. Bu gibi durumlarda kartınızın bilgilerinin başkalarının eline geçtiğini anlayabilir, bağlı olduğunuz bankayı arayarak yeni kart talebinde bulunmayı da unutmayınız.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası