Banka Hesabına Konulan Bloke Nasıl Kaldırılır?

11

Banka hesabına bloke konulması; kişinin şahsi hesabındaki parasının tamamının veya bir kısmının kullanılmasının engellenmesidir. İçinde para bulunmayan hesaplara ise para alımı ve para gönderiminin durdurulması işlemidir. Bu yazımız da banka hesabına konulan bloke nasıl kaldırılır?, neden bloke konulur gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Hesaba Bloke Konulmasının Nedenleri Nelerdir?

Hesaba bloke konulmasının en önemli nedenlerinden birisi vergi borçlarıdır. Ödenmeyen vergi borçları veya usulsüz olarak gerçekleştirilen ticari faaliyetler dolayısı ile devlet tarafından; kişinin e-haciz yönetimi ile banka hesabına bloke konulmaktadır. Hesabınızda vergi borçlarınız dolayısı ile bloke olup olmadığını e devlet üzerinden, e-haciz sorgulama sistemi ile öğrenebilirsiniz.

Hesaba bloke koyan bir diğer kurum ise bankalardır. Ödenmeyen kredi borçları ve kredi kartları ile düzensiz yapılan ödemeler yüzünden, müşterisi olduğunuz banka ve diğer bankalar hesabınıza bloke koyabilir. Devlet kurumu veya bankalar dışında da icra takibi başlatılan borçların ödenmesi için hesabınıza bloke konulabilir.

Yeni Hesap Açıldığında Bloke Konur Mu?

Alacaklı kurum; tüm bankalara borçlu kişinin hesabının bloke edilmesini talep eden bir yazı göndermektedir. Kişinin ilgili bankalardaki hesaplarına borç tahsili hususunda gerekli işlem uygulanır. Bu yazışmalardan sonra hesabı bloke edilen kişi yeni bir hesap açtığı zaman; o hesabı kullanabilir. Ancak borçların ödenmemesi ve kişinin hesaplarının yeniden araştırılması halinde güncel hesaplarına da bloke uygulanabilmektedir.

Banka Hesabına Konulan Bloke Nasıl Kaldırılır?

Kişisel banka hesabının tamamen veya kısmi olarak kullanıma kapatıldığı fark edildiğinde; Banka hesabına konulan bloke nasıl kaldırılır? sorusuna cevap aranmaktadır. Hesaptaki blokenin kaldırılmasının en olası yolu ilgili borcun ödenmesidir. Bunun için öncelikle bankanızın şubesindeki müşteri temsilcinizden; hesabınıza bloke koyan kurumu öğrenmeniz gerekmektedir. Bu bir devlet kurumu ise; prosedürler ve blokenin kalkması süreci biraz uzayabilir.

Devlet kurumuna en az ödenmesi gereken asgari borcunuzu ödedikten sonra, borcunuzu ödediğinize dair belge ile hesabınızın olduğu banka şubesine giderek hesabınızdan blokeyi kaldırabilirsiniz. Özel kurumlara veya bankalara olan borçlarınız dolayısı ile hesabınız bloke edildiyse; alacaklılar ile bir araya gelerek bir anlaşmaya varmanız gerekmektedir. Belirtilen borç tutarını, ödenmesi gereken son tarihe kadar ödedikten sonra; hesabınızdaki bloke kaldırılmaktadır. Bunun için yine ilgili banka hesabınızın olduğu şubeye borcunuzun olmadığına dair belge götürmeniz gerekmektedir.

Bunları da beğenebilirsin
11 Yorumlar
  1. mustafa demirci diyor

    hesabıma tanımadıgım bir şahıs para göndermiş sonra danda yanlış iban oldugunu fark edip hesabıma buloko koydurmuş bende neden oldugunu ögrenmek için şübeye ye gittigimde şüpeli işlemler den dolayı dendi hesabınıza yanlış para göndermişler geri iade istemişler dedi bende hemen gönderin dedim gönderdiler ve ilgili yere gönderdigime dair faturasını gönderdim dilekçe ile 2 ay oldu hala kalkmadı kredim var gecikmede ödeyemiyorum her gün faiz işliyor

  2. Neslihan diyor

    Bu ne sacmalık borcum olmadıgı halde bloke edildi tüm param

  3. Enver diyor

    Banka hesabıma neden bloke koymuş

  4. erkut maaşoglu diyor

    hesabım blokeli borcumu ödemeşim 2004 den beri bloke var devletin acizligi bunlar hep vatandaşa zorluk çıkartmak başkada bişey degil

  5. Erhan diyor

    Yüklü miktarda yurtdışı hesap bloke sorunu aynı gün içinde resmi prosedür şeklinde çözülür

  6. Emrah ayaz diyor

    Merhaba benim hesabımda bloke işleminin kaldırılmasını talep ediyorum

  7. ARŞIN diyor

    Banka hesabıma bloke konulmuştur nasıl kaldırılır

  8. Aydın koç diyor

    Mrb ben borcum. Vardı ödedim. Halaya blokeyi kaldırmadı

    1. Aydın koç diyor

      Tüm maaş hepsine blke koydular nezman kalkar

  9. Bahar diyor

    Mrhb, ben yabancıyım. geçen yıl Ziraat bankasında hesabım vardı, bir gün ardarda giriş çıkış yapıldı, yüksek meblağ bile değildi buna rağmen banka bloke kondu. hesaptaki parayı çekmek için Temmuz 2020de kapatmak zorunda kaldım.
    şimdi ne zaman tekrar hesap açabilirim ziraatta

  10. Mehmet Çağdaş diyor

    Merhabalar

    Ben ssk emeklisiyim ve maaşıma bloke konmuş kin hangi nedenle bloke konmuş öğrenmek istiyorum ve nasıl kaldırabilirim.

    Mehmet Çağdaş

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası